Αναπτυξη??

Τετάρτη, 29 Σεπτεμβρίου 2010
Ελασσόνα – Βεύη Φλώρινας: Δύο περιοχές, δύο εκ διαμέτρου στάσεις για το μέλλον
Από newsblog | Σεπτεμβρίου 29, 2010 - 10:50 πμ

Στη Βεύη της Φλώρινας οι κάτοικοι περιμένουν με αγωνία την επαναλειτουργία του παλιού λιγνιτωρυχείου της περιοχής. Οι έννοιες περιβάλλον, ποιότητα ζωής, μόλυνση δεν έχουν καμία σχέση και καμία αξία μπροστά στην ανεργία. Στην Ελασσόνα η αντιμετώπιση είναι εντελώς διαφορετική. Κάθε σκέψη για τη λειτουργία του λιγνιτικού πεδίου της περιοχής θα αποτελέσει casus belli για όλο το Νομό Λάρισας. Αυτό τονίζεται, μεταξύ άλλων, σε σχετική ανακοίνωση του Νομαρχιακού Συμβουλίου της Λάρισας, στην οποία αναφέρεται χαρακτηριστικά: «Το Νομαρχιακό Συμβούλιο Λάρισας, κατά πλειοψηφία αποφάσισε τα ακόλουθα:
1.Επιβεβαιώνει την πάγια και κατηγορηματική θέση του κατά της εκμετάλλευσης του λιγνίτη στην επαρχία Ελασσόνας, θεωρώντας ότι η εξέλιξη αυτή ισοδυναμεί με υποβάθμιση της περιοχής με πολύ αρνητικές συνέπειες για το περιβάλλον τη δημόσια υγεία, και την την ανάπτυξη της.
2.Επαναλαμβάνει ότι το μέλλον της επαρχίας Ελασσόνας, που είναι αυτό της πράσινης ανάπτυξης, του ήπιου τουρισμού και της ανάπτυξης βιολογικής γεωργίας και κτηνοτροφίας, δεν εξυπηρετείται από την εκμετάλλευση του λιγνίτη.
3.Κάθε σκέψη για εκμετάλλευση του λιγνιτικού πεδίου βρίσκει το Νομαρχιακό Συμβούλιο και όλους τους φορείς του Νομού αντίθετους και αποτελεί «casus belli» για το Ν. Λάρισας και τους κατοίκους του.»
Δύο περιοχές, δύο εκ διαμέτρου αντίθετες απόψεις με το Ελληνικό Κράτος να επιμένει στην παραγωγή ενέργειας με τους πλέον ρυπογόνους τρόπους, όταν στη μονίμως συννεφιασμένη Μ.Βρετανία κυριαρχούν τα φωτοβολταϊκά, ή στην Ισλανδία οι ανεμογεννήτριες, ή στη Σκωτία η παραγωγή ενέργειας από τα κύματα της θάλασσας. Εμείς εδώ όμως προτιμάμε να εκβιάζουμε τους κατοίκους με το «μπαμπούλα» της ανεργίας για να παίρνουμε την απάντηση που θέλουμε…


Διαβάστε περισσότερα: http://www.newsblog.gr/index.php/49279/elassona-beui-florinas-dyo-perioxes-ligniti#ixzz10ubpNZxc

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...