Μεγαλοι πολιτικοι............. ανδρες

News247.gr Ελλάδα Πολιτική
Με Ψινάκη για την πρωτιά
12Share

Το ψηφοδέλτιό του για τη διεκδίκηση του δήμου Αθηναίων παρουσίασε ο νυν δήμαρχος Νικήτας Κακλαμάνης. Συμμετέχουν αρκετές διασημότητες, με τον Ηλία Ψινάκη και τον Άκη Ζήκο να ξεχωρίζουν


Μαρίνα Χατζηδημητρίου Δημοσιεύτηκε: Σεπτέμβριος 28 2010 18:42 Ενημερώθηκε: Σεπτέμβριος 28 2010 18:43

Στο Άλσος Προμπονά έγινε η παρουσίαση του ψηφοδελτίου του δημάρχου Αθηναίων Νικήτα Κακλαμάνη. Το όνομα που ξεχώρισε όπως ήταν φυσικό ήταν αυτό του Ηλία Ψινάκη, ο οποίος κατεβαίνει υποψήφιος μαζί με άλλα διάσημα πρόσωπα όπως αυτό του ηθοποιού Νίκου Ψαρρά, του δημοσιογράφου (και στέλεχος του ΛΑΟΣ) Δημήτρη Κωνσταντάρα και του παλαίμαχου ποδοσφαιριστή Άκη Ζήκο, τα οποία δίνουν φρέσκο αέρα στο συνδυασμό του δημάρχου και ανανεώνουν κατά 66% το ψηφοδέλτιό του.

Η ενίσχυση της κοινωνικής συνοχής, η ασφάλεια στην πόλη, το περιβάλλον, η οικονομική ανάπτυξη και ο πολιτισμός θα είναι οι προτεραιότητες του συνδυασμού "Αθήνα, Πόλη της Ζωής μας", για τη νέα τετραετία, όπως τόνισε σήμερα ο δήμαρχος Αθηναίων Νικήτας Κακλαμάνης.

Ο Ν. Κακλαμάνης ζήτησε την ανανέωση της εμπιστοσύνης των συμπολιτών του, προκειμένου να συνεχίσει για δεύτερη τετραετία το έργο του για την αναμόρφωση της Αθήνας, μία προσπάθεια στην οποία θα τον βοηθήσουν όλοι όσοι συμμετέχουν στο ψηφοδέλτιο, στο οποίο εκπροσωπούνται όλοι οι πολιτικοί χώροι, όπως είπε.

"Είμαστε εδώ για να δώσουμε χαμόγελο, ελπίδα και αισιοδοξία στους συμπολίτες μας μέσα σε αυτό το γκρίζο τοπίο εξαιτίας της οικονομικής κρίσης που ζούμε κι εμείς, όπως και όλη η υπόλοιπη Ελλάδα", είπε ο κ. Κακλαμάνης προσθέτοντας ότι "Εμείς είμαστε αυτοί που θα κρατήσουμε την Αθήνα μας όρθια και θα ενισχύσουμε την κοινωνική της συνοχή σε ό,τι αφορά τους φτωχούς συμπολίτες μας στις δύσκολες οικονομικά ημέρες που έρχονται".

Παράλληλα τόνισε ότι "εμείς ήμασταν εκείνοι που μόνοι μας υπερασπιστήκαμε την ιστορία της πόλης μας, τις περιουσίες των συμπολιτών μας και το παρόν και το αύριο της πόλης μας τον Δεκέμβριο του 2008. Ξέρω ότι κάποιοι δεν μου το συγχώρησαν αυτό, αλλά εάν χρειαστεί το ίδιο θα κάνουμε και τώρα. Και το μήνυμα αυτό είναι τελείως ξεκάθαρο".

Τέλος, ο κ. Κακλαμάνης συνέστησε στους δημοτικούς συμβούλους και Συμβούλους Δημοτικών και Κοινοτήτων να διεξάγουν προεκλογικό αγώνα με σοβαρότητα, χαμηλούς τόνους, αλληλεγγύη και αλληλοσεβασμό και "να ριχθούν στη μάχη για την Αθήνα που αγαπάμε".

Τα χαρακτηριστικά του ψηφοδελτίου

Υποψήφιοι για το Δημοτικό Συμβούλιο είναι 75 άτομα και για τις Δημοτικές Κοινότητες (Δημοτικά Διαμερίσματα) είναι 108, ενώ το 36% είναι γυναίκες και το 64% άνδρες. Ο μέσος όρος ηλικίας των υποψηφίων είναι τα 44 χρόνια με υποψηφίους ηλικίας από 19 έως 71 ετών.

Το ψηφοδέλτιο είναι ανανεωμένο, αφού το 66% είναι άτομα που διεκδικούν για πρώτη φορά θέση στο Δημοτικό Συμβούλιο ή στις Δημοτικές Κοινότητες, ενώ ποσοστό 34% των υποψηφίων είναι πρόσωπα με εμπειρία στο Δήμο, καθώς έχουν θητεύσει Δημοτικοί Σύμβουλοι.

Το 34% των υποψηφίων είναι οικονομολόγοι, επιχειρηματίες, άνθρωποι με εμπειρία στη διοίκηση επιχειρήσεων, άνθρωποι της επικοινωνίας, και μπορούν να συνδράμουν για την οικονομική ανάπτυξη και προβολή της πόλης.

Το 33% των υποψηφίων είναι μηχανικοί, άνθρωποι του πολιτισμού, των τεχνών, του αθλητισμού, της εκπαίδευσης και μπορούν να υποστηρίξουν τα θέματα που βελτιώνουν στην πράξη την ποιότητα ζωής των ανθρώπων.

Τέλος, το 33% είναι άνθρωποι από τον χώρο της ιατρικής, κοινωνιολόγοι αλλά και άνθρωποι με εμπειρία σε θέματα ασφάλειας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...