Σύγκριση τιμών 1.500 προϊόντων με ένα κλικ

Σε λειτουργία τέθηκε από σήμερα το πρωί (15/10) η νέα ιστοσελίδα του Παρατηρητηρίου Τιμών της Γενικής Γραμματείας Εμπορίου (www.e-prices.gr/search), όπου οι καταναλωτές θα μπορούν να βρουν και να συγκρίνουν τις τιμές 1.500 προϊόντων που διατίθενται σε 1.000 σημεία πώλησης.

Ο καταναλωτής μπορεί να επιλέξει, με βάση την κατηγορία του προϊόντος, το είδος του και την τιμή του (το εύρος της τιμής, δηλαδή η μικρότερη και η μεγαλύτερη) που θέλει, προκειμένου να φτιάξει το δικό του «καλάθι» προϊόντων και να πραγματοποιήσει πολλαπλές επιλογές, για να έχει τη δυνατότητα της σύγκρισης.Υπενθυμίζεται ότι το σύστημα συμπληρώνεται με info-kiosk, με το πρώτο να λειτουργεί ήδη πιλοτικά στον δήμο Αμαρουσίου, ενώ το ολοκληρωμένο πληροφοριακό σύστημα θα δίνει τη δυνατότητα σε όλους τους καταναλωτές να συγκρίνουν καθημερινά τις τιμές εκτός από τοΔιαδίκτυο και στον τηλεφωνικό αριθμό 1511.
Σύμφωνα με τα δεδομένα του Παρατηρητηρίου Τιμών οι αποκλίσεις τιμών για το ίδιο τυποποιημένο προϊόν μεταξύ διαφορετικών σημείων πώλησης μπορούν να ξεπεράσουν ακόμη και το 50%.
Εκτιμάται ότι το Παρατηρητήριο Τιμών στην πλήρη ανάπτυξη και λειτουργία του θα αποτελέσει ένα χρήσιμο εργαλείο για την αντιμετώπιση της ακρίβειας, την καταπολέμηση των αδικαιολόγητων εναρμονισμένων πρακτικών αλλά και για την πληροφόρηση των καταναλωτών.
Να σημειωθεί πως το Παρατηρητήριο Τιμών συνεργάζεται για την εφαρμογή www.e-prices.gr με το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...