Θεσσαλονίκη: Το 47% ζει από τα έτοιμα ή παίρνει δανεικά


Το ποσοστό των πολιτών της Θεσσαλονίκης που "τρώνε" απ΄ τα έτοιμα ή παίρνουν δανεικά για να ζήσουν, αγγίζει πλέον το 47%.

Κι αυτό γιατί ο..
μισθός και τα έσοδά τους δεν είναι αρκετά για να καλύψουν τις ανάγκες τους...
Το 36% των ερωτηθέντων Θεσσαλονικέων δηλώνει ότι η οικονομική του κατάσταση «επιδεινώθηκε πολύ» το τελευταίο 12μηνο. Πάνω από τρεις στους δέκα (33%) προβλέπουν ότι το επόμενο 12μηνο θα είναι χειρότερο.
Ενδεικτικό της κατάστασης είναι ότι το 92% των ανθρώπων που ρωτήθηκαν θεωρούν απίθανο να κάνουν σημαντικές αγορές το επόμενο διάστημα, όπως είναι η αγορά σπιτιού ή αυτοκινήτου.
Σχολιάζοντας τα αποτελέσματα της έρευνας, ο πρόεδρος του ΕΒΕΘ, Δημήτρης Μπακατσέλος τόνισε ότι «πλησιάζουμε σε οριακές καταστάσεις». Πρόσθεσε ότι η κατάσταση στο τέλος του 2011 θα είναι εξαιρετικά δύσκολη, ότι οι αιτήσεις υπαγωγής στο άρθρο 99 του πτωχευτικού κώδικα πιθανότατα θα ενταθούν κι ότι η ανάκαμψη της ελληνικής οικονομίας «δεν είναι κοντά»...

**Η έρευνα "Βαρόμετρο Σεπτεμβρίου 2010" έγινε από την Palmos Analysis για λογαριασμό του Εμποροβιομηχανικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης, σε δείγμα 800 επιχειρήσεων και 700 πολιτών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...