Και τι κανεις για αυτο ρε μεγαλε?

Ανδρέας Λοβέρδος: Είμαστε 20 χρόνια πίσω στην Υγεία

ΑΘΗΝΑ 09/10/2010


Στη δυσκολία του να είσαι σήμερα Ελληνας υπουργός Υγείας, που φθάνει μάλιστα στο αίσθημα «ντροπής», ανάμεσα στους υπουργούς των 33 ανεπτυγμένων χωρών, αναφέρθηκε ο Ανδρέας Λοβέρδος σε συνέντευξή του στο Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Μιλώντας για την πρώτη του εμπειρία σε επίπεδο υπουργών στον ΟΟΣΑ, ανέφερε χαρακτηριστικά: «Ηταν πολύ καλή επιλογή που ήλθα, γιατί αυτές οι υπουργικές συσκέψεις δεν γίνονται συχνά, η προηγούμενη ήταν το 2004. Βρήκα μιά ευκαιρία να ακούσω τι λένε και ντράπηκα γι΄ αυτά που έχουμε να πούμε εμείς σ' αυτό το περιβάλλον. Όταν οι άλλες αναπτυγμένες χώρες συζητούν για την υγεία σε εποχή οικονομικής στενότητας, συζητούν για την ανάγκη εξοικονόμισης πόρων και διεύρυνσης της ποιότητας και της ποσότητας παροχής ιατρικών υπηρεσιών. Εκείνοι σκέπτονται πώς θα πρέπει να περιορίσουν το κόστος, ενώ εμείς συζητάμε για θέματα που εκείνοι, έχουν λύσει εδώ και 20 χρόνια».


«Ντρεπόμουν, λοιπόν, αλλά δεν απέφυγα, γιατι όταν είναι κανείς πολιτικός, πρέπει να είναι ρεαλιστής, δεν απέφυγα να πω σ' αυτό το διάλογο, με ποιο τρόπο συμμετέχει η Ελλάδα. Η Ελλάδα συμμετέχει με την ανάγκη, σε 6 μήνες, να έχει πλήρη μηχανοργάνωση δημόσιας υγείας, τη στιγμή που όλοι αυτοί εδώ, έχουν πετύχει αυτούς τους στόχους πριν από 20ετία. Είπα ότι η Ελλάδα πρέπει να καταγράψει τι απολύτως έχει στο χώρο της υγείας ως πηγές, ανθρώπινο δυναμικό και υλικό, το οποίο ξέρουμε πως χάνεται», είπε.http://www.nooz.gr/economy/andreas-loverdos-eimaste-20-xronia-piso-stin-ugeia

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...