Κατάλαβες τώρα γιατί σε λέγανε εθνικιστή όταν έλεγες πως αγαπάς την Πατρίδα σου;...

Σας διαβιβάζω το κατωτέρω με την ελπίδα να μην ενοχλήσω υπερμέτρως άτομα ορισμένου γνωστικού αντικειμένου και ορισμένης γενικότερης παιδείας.
Αντιλαμβάνομαι ότι τα διάφορα γνωστικά αντικείμενα εν γένει δεν ενοχλούν ούτε ενοχλούνται. Προφανώς ενόχληση υπάρχει μεταξύ μας σε περίπτωση που έχουμε υποστεί διαφορετική γενικότερη παιδεία που είναι αυτή που διαμορφώνει τους χαρακτήρες και τα αισθήματα.
Ειδικότερα τα πατριωτικά που έχουν σχέση με την οικογένεια σου, τη γειτονιά σου, τη πόλη σου, την επαρχία σου, τη χώρα της καταγωγής σου και τελικά το Ελληνικό σου γένος, που άλλοι το νιώθουν περισσότερο ή λιγότερο ή και καθόλου, ανάλογα με τη παιδεία (τη γενική) που έχουν υποστεί.
Και άλλοι θεωρούν ,,μειονέκτημα,, και ,,ντεμοντέ,, να ενδιαφέρεσαι για το γένος σου. Αυτά βέβαια συμβαίνουν μόνον στο υπερπαγκοσμιοποιημένο Ελληνικό κράτος των τελευταίων 15 χρόνων που έχει υποβάλει και υποβάλλει τους Έλληνες σε μία τερατώδη πολυσχιδή (Παιδεία, ΜΜΕ, κτλ) πλύση εγκεφάλου (αντικείμενο της οποίας είναι το κατωτέρω).
Το αντίθετο συμβαίνει με τους κατοίκους σε όλες τις ,,καθυστερημένες,, ευρωπαϊκές και όχι ξένες χώρες που αν και δεν έχουν οι περισσότερες κάτι παρόμοιο με τον Ελληνικό πολιτισμό, είναι υπερήφανοι ,,εθνικιστές,, για την πατρίδα τους.
Το παρόν αποστέλλεται χωρίς υπογραμμίσεις και πιστεύω με την άδεια της ετέρας ανωτέρω κατηγορίας, διαφορετικής από τον υποφαινόμενο γενικής μόρφωσης.
Ευριπίδης Μπίλλης
Τ. Επίκουρος Καθηγητής ΕΜΠ
Κατάλαβες τώρα γιατί σε λέγανε εθνικιστή όταν έλεγες πως αγαπάς την Πατρίδα σου; Για να την πουλήσουν πιο εύκολα. Όταν κάθε λέξη που αρχίζει από -εθν. και -ελλ. έγινε ο δαίμονας που θα μας στερούσε από τον "εκσυγχρονισμό".
Κατάλαβες τώρα γιατί σε λέγανε ρατσιστή; Σε πολύ λίγο δεν θα είσαι ιδιοκτήτης της πατρίδας σου, θα είσαι ένας κάτοικος μιας χώρας που θα ανήκει στους τραπεζίτες και τ' αφεντικά τους που παριστάνουν την κυβέρνηση.
Κατάλαβες τώρα γιατί πριονίσανε την παιδεία και την υποβάθμισαν σε "εκπαίδευση"; Για να σε κάνουν υπαλληλάκο των 3.60. Να σε βάλουν πίσω από τον πάγκο των μπακάλικών τους, να σερβίρεις καφέδες και να πηγαίνεις με το παπί πίτσες στα πάρτυ του Χριστοφοράκου.
Κατάλαβες τώρα γιατί σου δίνανε τζάμπα κάρτες οι τράπεζες; Για να σου πάρουν το πατρικό σου. Δεκάρα δεν δίνανε για τις δόσεις σου, με χαρτιά τυπωμένα σου πήρανε το σπίτι, το χωράφι, το μαγαζί. Κατάλαβες τώρα γιατί σε χώσανε στο χρηματιστήριο; Όταν ένας πρωθυπουργός της χώρας προέτρεπε τον απλό κόσμο να βάλει το κομπόδεμά του στο στημένο παιγνίδι του χρηματιστηρίου, δεν εννοούσε ακριβώς για .επενδύσεις. Κατάλαβες τώρα πως κάποιοι γίνανε πάμπλουτοι σε μια νύχτα ανταλλάσσοντας πλούτο με αέρα;
Κατάλαβες τώρα γιατί γουστάρουν τόσο την "ελεύθερη αγορά"; Για να κλείσει ο μπακάλης και να στέλνεις τον κόπο σου στα μεγαλομπακάλικα της Γερμανίας. Σε βγάλανε ψαράκι από τη γυάλα σου και σε πετάξανε στον ωκεανό με τα σκυλόψαρα, με τους δικούς τους .κανόνες διατροφής.
Κατάλαβες τώρα γιατί τους αγαπάνε τους "μη νόμιμους μετανάστες" τόσο πολύ οι εκλεγμένοι αλήτες μας; Για να κάνουν με τη δυστυχία τους κι εμάς δυστυχισμένους.
Κατάλαβες τώρα ψαράκι πόσο αξίζει η γυάλα σου; Μήπως έχεις την καλύτερη γωνιά στον κόσμο, το καλύτερο οικόπεδο και στην κοστολογούν μόλις 300 δις; Τότε τα βράχια της Ιρλανδίας πόσο κάνουν, τέσσερα δίφραγκα;
Κατάλαβες τώρα γιατί την Εθνική σου Οδό της αλλάζουν ονοματάκι; Θέλεις 20ευρώ για να πας από Αθήνα - Θεσσαλονίκη χρησιμοποιώντας την Εθνική σου Οδό, αυτήν που είναι υποχρέωση του κράτους να κατασκευάσει κι όχι να την ξεπουλήσει στο κάθε "όμορφο' που παριστάνει τον εργολάβο.
Κατάλαβες τώρα γιατί σου πουλάνε φθηνά τα χαζοκούτια; Για να σε κάνουν να τρως κουτόχορτο στα λιβάδια της τηλεόρασης. Για να σε πετάνε μπαλάκι από τη μεσημεριανή χαζοβιόλα στον απογευματινό πληρωμένο τελάλη της προπαγάνδας τους. Από το πρωί μέχρι το βράδυ μια θλιβερή παρέλαση υπερεκτιμημένων "τίποτα" με ειδικότητα στον αέρα.
Κατάλαβες μήπως τώρα γιατί στη Βουλή δεν μπαίνει ούτε ένας σοβαρός άνθρωπος; Επειδή αφορά ένα θίασο τριακοσίων διορισμένων από τις κομματικές λίστες οι οποίες συντάσσονται από ντόπιους τοποτηρητές που οι μεγάλοι επιλέγουν από τις "άγιες οικογένειες" του τόπου. Δεν θα βρείτε κανέναν από τους έλληνες λαμπρούς διανοητές κι επιστήμονες εκεί μέσα. Ούτε απ' έξω δεν πατάνε μη λερωθούν.
Κατάλαβες τώρα γιατί τα κάνουν όλα αυτά;
ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΝ ΑΛΛΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ. Ούτε στο γένος ούτε στη σκέψη.

1 σχόλιο:

  1. Ρε συ nentis δεν ειναι ειπαμε και οι 300 απατεωνες ,η ισοπεδωση εξυπηρετει αλλα πραγματα,δεν ειναι ολοι το ιδιο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...