«Θλιβεροί ψεύτες»




Αφού όλοι «μαζί τα φάγαμε» , είμαστε διεφθαρμένοι. Κατά συνέπεια οι… αδιάφθοροι κυβερνήτες μας (τί άδικη μοίρα για αυτούς !!!) σηκώνουν το σταυρό του μαρτυρίου κυβερνώντας ένα διεφθαρμένο κράτος! Κουράγιο, παιδιά. Βαστάτε! Κάπως έτσι διαμορφώθηκε η επικαιρότητα στην Ελλάδα τις τελευταίες μέρες, εξ αιτίας των δηλώσεων Γιούνκερ (πρόεδρος του Γιουρογκρούπ). Ο Γιούνκερ «εξομολογήθηκε» πως Έλληνας πρωθυπουργός του ομολόγησε ότι «κυβερνά μια διεφθαρμένη χώρα» και οι εγχώριοι άσπιλοι και αμόλυντοι πολιτικοί μας (και τα παπαγαλάκια τους) ρίχτηκαν στην αρένα για να αποδείξουν, ότι δεν φταίνε αυτοί για το χάλι της ελληνικής οικονομίας.
Ξεπερνώντας όλα αυτά τα φαιδρά ας πάμε στην ουσία. Όλοι ήξεραν για το χάλι. Τα κόμματα εξουσίας στην Ελλάδα, είτε ως κυβέρνηση είτε ως αντιπολίτευση γνώριζαν την οικονομική κατάσταση της χώρας. Παρ΄ όλα αυτά συνέχισαν να ακολουθούν μια πολιτική που διεύρυνε το δανεισμό με την ταυτόχρονη εξάρθρωση και καταστροφή της παραγωγικής βάσης της χώρας. Δεν ήταν όμως μόνο το εγχώριο πολιτικό προσωπικό που γνώριζε. Καλύτερα απ όλους ήξεραν για το ελληνικό μαύρο χάλι της οικονομίας οι εταίροι, οι ισχυρότεροι απ’ αυτούς, Γάλλοι και Γερμανοί.
«Ηθικοί και έντιμοι» οι εταίροι μας, λειτούργησαν ως κοινοί τοκογλύφοι: «Έχαβαν» τα χαλκευμένα στοιχεία (πιστεύει κανείς ότι τους κοροιδέυαμε τους κουτόφραγκους;) της ελληνικής στατιστικής υπηρεσίας, προκειμένου να μπορούν να δανείζουν την Ελλάδα. Μ αυτόν τον τρόπο κέρδιζαν διπλά: Κέρδιζαν από τα τοκοχρεολύσια και ενίσχυαν την βιομηχανία τους καθώς τα ελληνικά δανεικά επέστρεφαν υπό τη μορφή προμηθειών στις (πολεμικές) βιομηχανίες τους .
Τώρα που από το παραμύθι της «ισχυρής Ελλάδας» έμεινε μόνο ο δράκος των πιστωτών και των τόκων, είναι θλιβερό να παρακολουθεί κανείς επιφανείς αστέρες από το εγχώριο πολιτικό προσωπικό να προσπαθούν να ρίξουν το φταίξιμο ο ένας στην πλάτη του άλλου και όλοι μαζί στη ράχη των εργαζομένων.»

(Από το «Ποντίκι«)

http://www.newsblog.gr/index.php/49619/%CE%B8%CE%BB%CE%B9%CE%B2%CE%B5%CF%81%CE%BF%CE%AF-%CF%88%CE%B5%CF%8D%CF%84%CE%B5%CF%82

1 σχόλιο:

  1. Να φανε ολοι τους σκατα γινεται?Μαλλον θα συνεχισουμε να τα τρωμε εμεις στη θεση τους οσο επικρατει η εντυπωση οτι αυτοι(Ποιον να πρωτοθυμηθω) ειναι στη βουλη για δικο μας καλο ΧΑΧΑΧΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...