ΣΙΓΟΥΡΑ ΔΕΝ ΤΟ ΚΑΝΟΥΝ ΕΠΙΤΗΔΕΣ???
  • Tα κατάφεραν πάλι οι .."ειδήμονες" στην άσκηση Κυβερνητικής πολιτικης


    Εκτόξευση του spread στις 800 μονάδες,
  • κατρακύλα για το Χρηματιστήριο,
  • νέα αρνητικά δημοσιεύματα και ανησυχία στο διεθνή Τύπο..
μετά από τα συνεχή υπονοούμενα και τις δηλώσεις περί πρόωρων εκλογών.

«Τα δεινά της κρίσης χρέους των ευρωπαϊκών χωρών επανήλθαν στο προσκήνιο μετά το άνοιγμα του Έλληνα πρωθυπουργού στην πιθανότητα νέων εκλογών και τη δέσμευσή του να...απελευθερώσει τη χώρα του από τη σκλαβιά και την επιτήρηση», σχολιάζει σε άρθρο του ο οικονομικός συντάκτης της βρετανικής Daily Telegraph, Άμπροουζ Έβανς-Πρίτσαρντ.

Το δημοσίευμα αναφέρει ότι το spread των 10ετών ελληνικών ομολόγων αυξήθηκε, ενώ το ευρώ υποχώρησε έναντι του δολαρίου καθώς οι επενδυτές αντιλήφθηκαν το ρίσκο πολιτικής αναστάτωσης στην Ελλάδα. Σε αυτό το δεδομένο προστέθηκε και η προειδοποίηση της Pimco περί πτώχευσης της Ελλάδας εντός τριετίας.
Ο συντάκτης της Telegraph τονίζει ότι το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης στην Ελλάδα δεν έχει ακόμα δεσμευθεί ότι θα τηρούσε τους όρους του πακέτου διάσωσης από την ΕΕ, το γνωστό «μνημόνιο» και προσθέτει ότι στις επερχόμενες περιφερειακές εκλογές «ένας αντάρτης σοσιαλιστής από το μπλοκ κατά του μνημονίου ηγείται στις δημοσκοπήσεις για την Αθήνα».
Η Telegraph σχολιάζει ότι οι περισσότεροι επενδυτές φαίνεται να συμφωνούν ότι το σχέδιο της ΕΕ και του ΔΝΤ δεν είναι λειτουργικό και απλά εξασφαλίζει χρόνο στις γερμανικές και τις γαλλικές τράπεζες να μεταφέρουν τη ζημιά από το ελληνικό χρέος στους φορολογούμενους της ΕΕ. Έρευνα της Barclays που επικαλείται η εφημερίδα δείχνει ότι το 82% των πελατών της εκτιμούν ότι η ευρωζώνη θα αντιμετωπίσει κάποια αναδιάρθρωση εθνικού χρέους, μία εθνική πτώχευση ή και ολική διάλυση της νομισματικής ένωσης έως το 2013.
Την ίδια ώρα ο Γ.Δ. του χρηματιστηρίου κατρακυλά (-1.88) ενώ το spread εκτοξεύεται (800μβ)


http://greece-salonika.blogspot.com/2010/10/t_9363.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...