ΚΑΠΟΙΟΣ ΤΟ ΘΥΜΗΘΗΚΕ ΜΟΝΟ ΣΑΝ ΦΟΝΤΟ ΔΙΑΓΓΕΛΜΑΤΟΣ.....

ΚΑΣΤΕΛΛΟΡΙΖΟ

Ανεφοδιασμός μέσω Τουρκίας

Σοβαρά προβλήματα αντιμετωπίζουν οι κάτοικοι του Καστελλόριζου, που αναγκάζονται να μεταβαίνουν στην Τουρκία για να εξασφαλίζουν είδη πρώτης ανάγκης. Εδώ και δύο εβδομάδες το πλοίο "Πρωτεύς" δεν εκτελεί δρομολόγια, ενώ οι πτήσεις μικρών αεροπλάνων ματαιώνονται λόγω των ανέμων
Αποκλεισμένο από την υπόλοιπη Ελλάδα παραμένει το Καστελλόριζο, καθώς έχουν διακοπεί τα δρομολόγια που συνδέουν το ακριτικό νησί με τη Ρόδο.
Σύμφωνα με την εφημερίδα "Τα Νέα", εδώ και 15 ημέρες το πλοίο "Πρωτεύς" δεν εξυπηρετεί πλέον το νησί, καθώς το υπουργείο Θαλασσίων Υποθέσεων και Αλιείας σταμάτησε την επιχορήγηση των δρομολογίων.
Για το θέμα απέστειλε επιστολή στον πρωθυπουργό ο δήμαρχος του νησιού Παύλος Πανηγύρης, ο οποίος υποστηρίζει ότι "τέτοιες συµπεριφορές εκ µέρους του κράτους µάς κάνουν να αισθανόµαστε πολίτες άλλης χώρας".
Οι λόγοι διακοπής της επιχορήγησης, σχετίζονται με τη µε τη χορήγηση τραπεζικής εγγύησης στην ιδιοκτήτρια εταιρεία του εν λόγω πλοίου, που ανήκει κυρίως στον Δήµο Σύµης και που συνδέει τη Ρόδο, εκτός από το Καστελλόριζο, µε τη Σύµη, την Τήλο και την Κω.
Έτσι, οι κάτοικοι αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα και ο ανεφοδιασμός του νησιού, γίνεται μέσω Τουρκίας!
Προς το παρόν δεν έχει υπάρξει λύση και οι κάτοικοι καταφεύγουν στην απέναντι τουρκική πόλη Αντίφυλο (Κας) για να εφοδιάζονται µε είδη πρώτης ανάγκης.
Αυτή την περίοδο, υπάρχει ένα µόνο δροµολόγιο την εβδοµάδα µε το οχηµαταγωγό "Διαγόρας" και οι περισσότερες πτήσεις µε τα µικρά αεροπλάνα συνήθως µαταιώνονται, εξαιτίας των ισχυρών ανέμων.
Επίσης για να μεταβούν στη Ρόδο, οι κάτοικοι είναι υποχρεωµένοι να µεταβούν στην τουρκική πόλη Φετιγέ και από εκεί προς τη Ρόδο, όπου υπάρχει τακτική συγκοινωνία. 

http://news247.gr/ellada/apokleismeno_to_kastellorizo.608403.html#commentsList

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...