ΛΕΜΟΝΙΑ ΚΑΙ....ΑΓΓΟΥΡΙΑ ΤΟΥΡΚΙΑΣ


Εισαγωγές ..απ' όπου να΄ναι

Το 2009 η ελληνική οικονομία πλήρωσε 9 εκατομμύρια ευρώ στην Τουρκία, για εισαγωγές λεμονιών.. Συνολικά οι εισαγωγές φρούτων και λαχανικών από τη γειτονική χώρα μας κόστισαν περίπου 26 εκατομμύρια ευρώ.
Ομως, το...παράδειγμα αυτό δεν είναι και το μοναδικό που δείχνει τις στρεβλώσεις, αλλά και την τεράστια υποχώρηση που παρουσίασε η χώρα μας τις τελευταίες δεκαετίες στην παραγωγή προϊόντων καθαρά «ελληνικών»...
Ενδεικτικά να αναφέρουμε ότι οι εισαγωγές τροφίμων από την Αίγυπτο έφτασαν τα 31 εκατομμύρια ευρώ. Πρόκειται κυρίως για πατάτες, αγκινάρες, φρέσκα κρεμμυδάκια και ελιές.
Από την Ινδία εισάγουμε κυρίως ρεβίθια και κρεμμύδια αξίας 8,8 εκατ. ευρώ. Από την ίδια χώρα εισάγουμε σουπιές, καλαμάρια και γαρίδες, αξίας 17,5 δισ. Μόνο οι σουπιές κόστισαν 5,7 εκατομμύρια, ενώ έγιναν εισαγωγές και ινδικών αυτοκινήτων αξίας 60 εκατ. ευρώ.
Η Κίνα είναι μεγάλη προμηθεύτρια ειδών ένδυσης και υπόδησης, για τα οποία πληρώσαμε το 2009 πάνω από 500 εκατομμύρια ευρώ, ενώ και τα παιχνίδια «made in china» μας κόστισαν γύρω στα 78 εκατομμύρια.
Αράπικα φιστίκια, ξερά φασόλια, μανταρίνια, σκόρδα, βερίκοκα, ξερές σταφίδες και παρασκευασμένα μανιτάρια, περιλαμβάνονται στο μακρύ κατάλογο των κινέζικων ειδών αγροτικών προϊόντων που εισάγουμε στη χώρα μας, αξίας 10 εκατομμυρίων ευρώ, ενώ άλλα 10 εκατομμύρια μας κοστίζουν τα κινέζικα κατεψυγμένα θαλασσινά.
Η Ιταλία μεταξύ άλλων έστειλε στην Ελλάδα είδη ένδυσης αξίας 250 εκατομμυρίων ευρώ, έπιπλα 280 εκατομμυρίων, κρέατα 106 εκατ. ευρώ και φρούτα 115 εκατ. ευρώ, και η Βρετανία ποτά (κυρίως ουίσκι) αξίας 137 εκατομμυρίων ευρώ.
Από τη Γαλλία η Ελλάδα προμηθεύεται κρέατα (350 εκατ.) και καλλυντικά (150 εκατ.) και από την Ολλανδία κρέατα (300 εκατ.), γαλακτοκομικά (200 εκατ.), φρούτα (100 εκατ.). Συνολικά οι εισαγωγές τροφίμων από την Ολλανδία ξεπερνούν τα 750 εκατομμύρια ευρώ.
Η Βουλγαρία και η FYROM εφοδιάζουν τη χώρα μας με έτοιμα ενδύματα (150 και 71 εκατ. ευρώ αντίστοιχα).
http://greece-salonika.blogspot.com/2010/10/26.html

1 σχόλιο:

  1. Βέβαια αφού εμείς ότι καλλιέργιες είχαμε τις ξηλώσαμε για να σπείρουμε γερμανικά φωτοβολταϊκά,οτι καλλιεργήσιμη γη είχαμε την κάναμε ξενοδοχεία,και ότι παραγωγή υπήρχε σταμάτησε και μεταφέρθηκε αλλού...και μετά έχουμε και τον ΓΑΠ να μιλάει σε ριάλιτι σόου της ΕΡΤ με τον πρόεδρο του ΣΕΒ και της ΓΣΕΕ για την αντιμετώπηση της ανεργείας....ΜΑΣ ΔΟΥΛΕΥΟΥΝ ΚΑΝΟΝΙΚΑ.....Γίναμε πραγματικοί υπόδουλοι της ΕΕ και των τράστ....

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...