Θα μας κατσουν καιρο στο σβερκο..στην ανεξαρτητη (?) πατριδα μας

Νοίκιασαν σπίτι για πέντε χρόνια

Ήρθαν για να μείνουν οι αξιωματούχοι του ΔΝΤ, καθώς το Ταμείο τους νοίκιασε και σπίτι με θέα την Ακρόπολη για τρία χρόνια, με δικαίωμα ανανέωσης για άλλα δύο. Ασυλία από οποιαδήποτε δικαστική διαδικασία και κάθε μορφή φορολόγησης προβλέπει το συμφωνητικό
Ρετιρέ με θέα στην Ακρόπολη νοίκιασε το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο στην Αθήνα, προκειμένου να μένουν οι αξιωματούχοι του, οι οποίοι επισκέπτονται πλέον συχνά τη χώρα μας, ώστε να ελέγχουν την πορεία της οικονομίας.
Πρόκειται για τους δύο τελευταίους ορόφους πολυκατοικίας απέναντι από την Ακρόπολη, το οποίο περιλαμβάνει και την ταράτσα, με τη συνολική επιφάνεια να φτάνει τα 250 τ.μ.
Το ΔΝΤ μίσθωσε το σπίτι, για τρία χρόνια (από την 1/10/2010 έως τις 30/9/2013), με ενοίκιο 9.100 ευρώ το μήνα και όπως αναφέρει η "Ελευθεροτυπία", έχει το δικαίωμα ανανέωσης της συμφωνίας για άλλα δύο χρόνια! Α
υτό ίσως δείχνει και τους υπολογισμούς του ΔΝΤ για το πόσο καιρό ακόμα θα χρειαστεί να έχει συχνή παρουσία στην Ελλάδα.
Όπως αναφέρεται στο συμφωνητικό, το σπίτι θα χρησιμοποιείται ως κατοικία προσώπων που θα ορίζονται από το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο.
Επιπλέον, το ΔΝΤ, ως διεθνής οργανισμός απαλλάσσεται από κάθε μορφή δικαστικής διαδικασίας και έχει ασυλία έναντι κάθε μορφής φορολόγησης.
Επίσης δεν έχει καμία ευθύνη για την καταβολή φόρου σε σχέση με το μίσθωμα, με τον εκμισθωτή να αναλαμβάνει την κάλυψη ζημιάς του Ταμείου, από οποιαδήποτε τέτοια απαίτηση.

http://news247.gr/oikonomia/oikonomika/retire_me_thea_thn_akropolh_gia_to_dnt.582453.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...