Οταν οι αγωνες πιανουν τοπο

Τον λύγισαν οι αντιδράσεις

Αν και παρουσιαζόταν ανένδοτος, μετά τις οργισμένες αντιδράσεις, ο πρόεδρος της Γαλλίας Νικολά Σαρκοζί, κάνει μικρά βήματα πίσω στη μεταρρύθμιση για την αύξηση των ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης. Συνεχίζονται οι δυναμικές κινητοποιήσεις και οι επαναλαμβανόμενες απεργίες
Ένα μικρό βήμα πίσω κάνει ο Γάλλος πρόεδρος, Νικολά Σαρκοζί για να ικανοποιήσει τους Γάλλους που έχουν ξεσηκωθεί με το συνταξιοδοτικό νομοσχέδιο, ζητώντας  από την κυβέρνηση να καταθέσει, στο πλαίσιο της συζήτησης του νομοσχεδίου για τη μεταρρύθμιση των συντάξεων στη Γερουσία, τροπολογίες υπέρ των γονέων που διέκοψαν την καριέρα τους και όσων έχουν παιδιά με ειδικές ανάγκες, όπως ανακοίνωσε η γαλλική προεδρία.
Την ιδία στιγμή ο υπουργός Απασχόλησης, Ερίκ Βερτ, κατέθετε δύο τροπολογίες προς την κατεύθυνση αυτή στη Γερουσία.
Η μία από τις τροπολογίες αφορά στους γονείς που διέκοψαν την εργασία τους τουλάχιστον για ένα έτος κατά το διάστημα των τριών ετών που ακολούθησε τη γέννηση ενός από τα παιδιά τους.
Σε αυτή την περίπτωση,  θα λάβουν πλήρη σύνταξη στα 65 τους κατά τη διάρκεια μιας μεταβατικής περιόδου πέντε ετών, αναφέρεται στην ανακοίνωση της γαλλικής προεδρίας.
Τι ίδιο θα συμβεί με τους γονείς των παιδιών με ειδικές ανάγκες θα μπορούν επίσης να λάβουν πλήρη σύνταξη στα 65 τους χρόνια, ανεξαρτήτως των ετών ασφάλισης.
Το κόστος των ρυθμίσεων αυτών, που εκτιμάται στα 3,4 δισεκατομμύρια ευρώ, θα χρηματοδοτηθεί από την αύξηση ορισμένων φόρων.
Συνεχίζονται οι κινητοποιήσεις
Εν τω μεταξύ, οι υπάλληλοι των σιδηροδρόμων αποφάσισαν επαναλαμβανόμενες απεργίες από τις 12 Οκτωβρίου, οι οποίες απειλούν να ακινητοποιήσουν τη χώρα, ενώ ακούγονται προτάσεις για επ΄ αόριστον απεργιακές κινητοποιήσεις στους τομείς της ενέργειας και των αστικών συγκοινωνιών, κυρίως στην περιοχή της γαλλικής πρωτεύουσας.
Η CGT (Γενική Συνομοσπονδία Εργασίας), η οποία είναι το κυρίαρχο συνδικάτο στον τομέα, που περιλαμβάνει και τα διυλιστήρια πετρελαίου, ανακοίνωσε την απεργία μια ημέρα αφότου συνδικάτα άλλων τομέων, κυρίως των δημόσιων μεταφορών, ζήτησαν την πραγματοποίηση κυλιόμενων απεργιών κλιμακώνοντας τις διαμαρτυρίες για τη μεταρρύθμιση.
Οι συνδικαλιστές της Air France καλούν σε όσο το δυνατόν μεγαλύτερη συμμετοχή στις κινητοποιήσεις που οργανώνονται σ' όλη τη Γαλλία την Τρίτη", όπως δήλωσε εκπρόσωπός τους.
"Τίποτα δεν έχει κριθεί" στη μεταρρύθμιση που αφορά στις συντάξεις, σύμφωνα με τους οργανωτές, οι οποίοι προτείνουν επαναλαμβανόμενες απεργίες, όπως συμβαίνει και σε άλλους κλάδους.
Το νομοσχέδιο για τη μεταρρύθμιση των συντάξεων προβλέπει την αύξηση από τα 60 στα 62 έτη της ελάχιστης ηλικίας συνταξιοδότησης και από τα 65 στα 67 έτη το όριο συνταξιοδότησης με πλήρη σύνταξη.

http://news247.gr/kosmos/news/ypoxwrhseis_sarkozi_gia_to_syntaksiodotiko.570911.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...