Οι «φίλοι» μας…



«Aπό τη μία μας δανείζουν κι από την άλλη μας τα παίρνουν πίσω. Οι «φίλοι» μας οι Γερμανοί δεν πρόκειται να ρισκάρουν ούτε ένα ευρουλάκι στην Ελλάδα κι ό,τι δίνουν με χίλια ζόρια και παρακάλια αρχίζουν να το παίρνουν πίσω. Πώς; Μα φυσικά μέσα από τους εξοπλισμούς. Στην προκειμένη πε­ρίπτωση μέσω του προγράμματος ναυπήγησης των υποβρυχίων.
Μιλάμε για κανονικό «γδάρσιμο». Η συμφωνία που επέβαλαν οι Γερμανοί στην Αθήνα για τη μεταβίβαση των ναυπηγείων στην Άμπου Ντάμπι Μαρ ήταν κομμένη και ραμμένη στα μέτρα των δανειστάδων μας και εξοντωτική για το δικό μας δημόσιο ταμείο. Όπως προκύπτει, όχι από λόγια και αναλύσεις, αλλά από τα επίσημα χαρτιά του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους, την ίδια στιγμή που η κυβέρνηση σχεδιάζει να προχωρήσει σε ακόμη μεγαλύτερες περικοπές, συμφώνησε να πληρώσει στους «φίλους» μας τους Γερμανούς 300.000.000 ζεστά – ζεστά εκατομμύρια ως προ καταβολή για δύο νέα υποβρύχια που παραγγείλαμε, τα οποία είναι σαν τον Παπανικολή, συνεπώς δεν ξέρουμε αν και πώς θα «δουλεύουν» κι επιπλέον δεν τα χρειαζόμασταν! Και με τα 300 εκατομμύρια δεν καθαρίσαμε. 200 θα δώσουμε το 2011, 171 το 2012, από 150 το 2013 και το 2014, 100 το 2016 και από 50 το 2017 και το 2018!
Γερμανική… κονόμα
Η ουσία της υπόθεσης των ναυπηγείων Σκαραμαγκά είναι η εξής: Οι Γερμανοί, αφού «κονόμησαν» για μια δεκαετία με τη σέσουλα δισ. από τη ναυπήγηση υποβρυχίων και επισκευών πολεμικών πλοίων, την «κάνουν» με ελαφρά πηδηματάκια. Πουλάνε στον Ισκαντάρ Σάφα της Άμπου Ντάμπι Μαρ, η οποία παίρνει «προίκα» δύο υποβρύχια και οποιοδήποτε πρόγραμμα του Π.Ν. προκύψει στο κοντινό ή στο πιο μακρινό μέλλον. Από αλλαγή… λάμπας μέχρι «χτίσιμο» φρεγάτας, όλα θα τα κάνει ο Σάφα, ο οποίος όμως μιλώντας στην υποεπιτρο πή της Βουλής δεν εγγυήθηκε ούτε καν τις 1.200 θέσεις εργασίας των εργαζομένων στα ναυπηγεία! Μιλώντας την ψυχρή επιχειρηματική γλώσσα, ο Σάφα είπε ότι για να κρατήσει τους εργαζόμενους πρέπει τα ναυπηγεία να φτιάξουν είτε 20 υποβρύχια είτε 35 φρεγάτες! «Πιάσε κι ένα αεροπλανοφόρο, ρε Ισκαντάρ»!
Ο τρίτος της… παρέας είμαστε εμείς, η κυβέρνηση της φτωχής πλην τίμιας Ελλάδος και οι μονίμως και αγρίως φορολογούμενοι υπήκοοί της. Ο ρόλος μας στο… deal, ένας και μοναδικός. Να πληρώσουμε, θέλουμε δεν θέλουμε.
Το ερώτημα λοιπόν είναι απλό: αφού το ναυ πηγείο θα συντηρείται από τον ελληνικό πολεμικό στόλο και μόνο απ’ αυτόν, γιατί δεν το κάναμε κρατικό να τελειώνουμε και ταλαιπωρηθήκαμε τόσους μήνες για να καταλήξουμε σε μία συμ φωνία η οποία και πανάκριβη αποδεικνύεται και τους εργαζόμενους δεν καλύπτει σε καμία περίπτωση; Οι δικαιολογίες περί «λάθους μηνύματος» που θα στέλναμε στις «αγορές» αν δεν ολοκληρωνόταν η συμφωνία και άλλα τέτοια δεν ακούγονται καθόλου πειστικά. Το μόνο βέβαιο είναι ότι οι Γερμανοί εξασφάλισαν το μεγαλύτερο μέρος των δανεικών τους. Και θα εξασφαλίσουν με κάποιο τρόπο και τα υπόλοιπα. Ο ελληνικός δημόσιος το μέας να είναι καλά!
Έρχονται και οι Γάλλοι
Η ουρά των… πιστωτών δεν έχει τέλος. Οι Γάλ λοι ακολουθούν τους Γερμανούς. Οι έξι φρεγάτες που είχε τάξει ο Καραμανλής στον Σαρκοζί πέρα σαν κληρονομιά στον Παπανδρέου, η κυβέρνηση του οποίου συνεχίζει με γοργούς ρυθμούς τις συζητήσεις. Πόσο γοργούς; Αν πιστέψουμε όσα λένε οι Γάλλοι, οι συζητήσεις με την επιτροπή του Π.Ν. επαναλαμβάνονται κάθε 15 ημέρες και δεν έχουν μείνει σε θεωρητικά θέματα. Στη τελευταία συνάντηση Γάλλων και Ελλήνων συμφωνήθηκαν οι επιχειρησιακές δυνατότητες αεράμυνας που θα έχουν τα έξι πλοία. Σύμφωνα με επίσημες δηλώ σεις στελεχών της εταιρείας MBDA, που φτιάχνει τέτοια συστήματα, οι δύο πλευρές συμφώνησαν να τοποθετηθούν στις φρεγάτες πύραυλοι ASTER. Στις δηλώσεις τους οι Γάλλοι κάνουν λόγο για 56 τέτοιους πυραύλους. Φαίνεται λοιπόν ότι και το θέμα των φρεγατών προχωρά και μάλιστα οι Γάλλοι λένε ότι «παρά τα οικονομικά προβλήματα που αντιμετωπίζει η Ελλάδα, η παραγγελία των έξι φρεγατών μπορεί να γίνει μέσα στο 2012»! Μάλλον κάτι ξέρουν οι Γάλλοι που δεν γνωρίζουμε εμείς…
Το πρόγραμμα της ναυπήγησης των φρεγατών αναμένεται να κοστίσει κοντά στα έξι δισ.! Αστείο ποσό… Οι Γάλλοι έχουν υπογράψει συμφωνία συνεργασίας με τα ναυπηγεία Ελευσίνας, τα οποία όμως οικονομικά δεν πάνε και τόσο καλά. Τα σενάρια για εξαγορά τους από την Άμπου Ντάμπι Μαρ έχουν ήδη ξεκινήσει και δεν αποκλείεται να υλοποιηθούν.»
(Από το «Ποντίκι«)


Διαβάστε περισσότερα: http://www.newsblog.gr/index.php/49407/%ce%bf%ce%b9-%cf%86%ce%af%ce%bb%ce%bf%ce%b9-%ce%bc%ce%b1%cf%82#ixzz11OklNqH8

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...