Ποιος εχει σειρα?

Συγκέντρωση για το λουκέτο

Συνεχίζουν τις εκδηλώσεις διαμαρτυρίας, οι εργαζόμενοι του εκδοτικού οίκου "Ελληνικά Γράμματα", οι οποίοι μετά τη διακοπή της λειτουργίας του, έμειναν στο δρόμο. Συγκέντρωση στα Προπύλαια το απόγευμα της Τρίτης
Με συγκέντρωση διαμαρτυρίας που θα ξεκινήσει το απόγευμα της Τρίτης  στις 6.30 στα Προπύλαια, οι πρώην δεκάδες εργαζόμενοι του εκδοτικού οίκου "Ελληνικά Γράμματα" αντιδρούν στη διακοπή της λειτουργίας του οίκου, κατηγορώντας μάλιστα τη διοίκηση για αναλγησία και καθυστέρηση στη λήψη αποφάσεων.
Ο εκδοτικός οίκος "Ελληνικά Γράμματα" έκλεισε στις 15 Σεπτεμβρίου, αφήνοντας δεκάδες εργαζομένους στο δρόμο. Σε συνέντευξη Τύπου τα μέλη της Συνέλευσης των εργαζομένων ζήτησαν από τη διοίκηση του Δημοσιογραφικού Οργανισμού Λαμπράκη (ΔΟΛ) να γίνει ανάκληση της απόφασης και ο εκδοτικός οίκος να συνεχίσει τη λειτουργία του.
Ο πρόεδρος της συνέλευσης Νίκος Χήρας τόνισε ότι οι εργαζόμενοι έχουν ζητήσει συνάντηση με την υπουργό Εργασίας Λούκα Κατσέλη, αλλά και με τους υπουργούς Παιδείας και Πολιτισμού για να βρεθεί λύση στο πρόβλημά τους, ενώ παράλληλα έχουν αποστείλει σχετική επιστολή στην Λούκα Κατσέλη, ζητώντας να παρέμβει και να σωθούν οι 90 θέσεις εργασίας στα "Ελληνικά Γράμματα".
Ο Σπύρος Αλεξίου, μέλος της Συνέλευσης των εργαζομένων, τόνισε ότι για να επικυρωθούν οι απολύσεις θα πρέπει να υπογραφούν από την υπουργό Εργασίας, καθώς εμπίπτουν στο νόμο των ομαδικών απολύσεων, ενώ ο Δημήτρης Πουλόπουλος, τόνισε ότι είναι άσχημος ο συμβολισμός για την ελληνική κοινωνία να κλείνει ένας εκδοτικός οίκος.
Στη συνέντευξη Τύπου μίλησε και η εκπρόσωπος του Συλλόγου Μεταφραστών, Επιμελητών, Διορθωτών Ιωάννα Μεϊντάνη, η οποία τόνισε ότι ο αριθμός των ανθρώπων που μένουν χωρίς δουλειά από το κλείσιμο του εκδοτικού οίκου, είναι μεγαλύτερος, αν προστεθούν στους μισθωτούς και οι εξωτερικοί συνεργάτες.
Κατά τη συνέντευξη Τύπου τέθηκε και το θέμα των πνευματικών δικαιωμάτων, το οποίο όπως επισημάνθηκε, είναι ιδιαίτερα περίπλοκο γιατί πέρα από οικονομικό είναι και ζήτημα ηθικής.

http://news247.gr/ellada/antidraseis_gia_ta_ellhnika_grammata.576660.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...