ΑΘΑΝΑΤΗ ΕΛΛΑΔΑΡΑ ΔΕΣ ΚΑΙ ΚΛΑΨΕ...

 Τουρκία: Στη λίστα με τις 15 ισχυρότερες οικονομίες

Την 15η θέση παγκοσμίως στη λίστα των μεγαλύτερων οικονομιών με βάση το μέγεθος του εθνικού εισοδήματος, καταλαμβάνει η Τουρκία.
Σύμφωνα με στοιχεία που δόθηκαν στη δημοσιότητα από το... Διεθνές Νομισματικό Ταμείο (ΔΝΤ), η Τουρκία κατατάχθηκε σε καλύτερη θέση, σε σχέση με την Ινδονησία, την Αυστραλία, την Πολωνία και την Ταϊβάν.
Προηγούνται ο Καναδάς, η Ισπανία, η Ιταλία, η Γαλλία, η Ρωσία, η Γερμανία, και οι δύο πρώτες ΗΠΑ και Κϊνα.
Η ισοτιμία αγοραστικής δύναμης της Τουρκίας, βασιζόμενη στο εθνικό εισόδημα, διαμορφώθηκε σε 1,1 τρισεκατομμύρια δολάρια.

ΠΗΓΗ http://greece-salonika.blogspot.com/2010/11/15_26.html#ixzz16PBEyrqP

6 σχόλια:

  1. Εντάξει, τη χρονική αυτή συγκυρία εμείς βρισκόμαστε στο οικονομικό ναδίρ της μεταπολιτευτικής ιστορίας μας ενώ οι "φίλοι και γείτονες" μας στο ζενίθ από την εποχή της Οθωμανικής αυτοκρατορίας... Είναι ωστόσο λάθος να κοιτάζουμε μόνο το απόλυτο νούμερο του GDP αλλά το κατά κεφαλήν ακαθάριστο εθνικό προϊόν ή τον κατά κεφαλήν δείκτη αγοραστικής ισχύος. Είναι αντιπροσωπευτικότερα μεγέθη του βιοτικού επιπέδου μιας χώρας γιατί δεν λαμβάνουν υπόψιν το πληθυσμό. Για παράδειγμα, αν και οι Νορβηγοί είναι απείρως πλουσιότεροι από τους Τούρκους, η Νορβηγία κατατάσσεται χαμηλότερα της Τουρκίας λόγω πληθυσμού, ενώ δεν είναι καν μέλος του G20

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. κάποια στοιχεία (2009):

    Τουρκία: 615 δισ.$ - 11.000$ GDP/κεφαλή

    Ελλάδα: GDP 331 δισ.$ - 32.000$ GDP/κεφαλή

    Νορβηγία: GDP 383 δισ.$ - 58.000$ GDP/κεφαλή

    ΗΠΑ: GDP 14.000 δισ.$ - 46.000$ GDP/κεφαλή

    Κίνα: GDP 4.909 δισ.$ - 6.600$ GDP/κεφαλή

    Σημείωση: τα στοιχεία κατά κεφαλή εκφράζουν το ισοδύναμο της αγοραστικής δύναμης το κατά κεφαλήν ακαθαρίστου προϊόντος και αφορούν το 2009

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Δηλαδη εχω 32 χιλιαρικα τον χρονο εισοδημα μεσο ορο?Ψαχνω τη τσεπη μου και δεν τα βρισκω!
    Οι αριθμολαγνεια μας εφερε εδω,σε αυτο το χαλι φιλε menander.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. σίγουρα πάντως έχουμε (είχαμε;) περισσότερα από το μέσο Τούρκο... εκεί η απόσταση μεταξύ πλουσίων και φτωχών είναι πολύ ευρύτερη...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. για να μην συζητήσω για τη Κίνα που θαυμάζουν όλοι την ανάπτυξη της με τους εργάτες να δουλεύουν για 0,40$ την ώρα!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Τελικα οπως μαλλον συμφωνουμε ,με τους αριθμους δεν γλυτωνουμε,μονη λυση για τις δικες μας δυνατοτητες η προσπαθεια που κανουμε να σπασουμε το μονοπωλιο στην ενημερωση μεσα απο τα blogs και στην συνεχεια βλεπουμε.Δεν μπορει,κατι καινουργιο θα βγει γιατι οπως βλεπω υπαρχει προβληματισμος,που καπου θα οδηγησει,αρκει να μην μενουμε αμετοχοι και απαθεις!
    Καλη συνεχεια και γονιμο διαλογο με ιδεες φρεσκιες και δυνατες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...