ΣΟΒΑΡΟ ΚΡΑΤΟΣ...

Αποκλεισμός χωρίς όρια και αιτία

Χωρίς προφανή λόγο, καθώς σε όλο τον κόσμο απασχολούνται σε πολλές και διαφορετικές ειδικότητες, οι τυφλοί μαθητές στην Ελλάδα μένουν εκτός τριτοβάθμιας εκπαίδευσης
Με καταγγελίες απαντούν τα άτομα με προβλήματα στην όραση, στο θέμα αποκλεισμού τους από την πρόσβαση στην τριτοβάθμια εκπαίδευση που παρατηρείται κάθε χρόνο.
Το φαινόμενο έχει ήδη πάρει εκρηκτικές διαστάσεις, ενώ η Εθνική Ομοσπονδία Τυφλών κάνει λόγο για ανεξήγητη στάση των διοικήσεων ΑΕΙ και ΤΕΙ και για απαραίτητα μέτρα που πρέπει να ληφθούν για τα άτομα με αναπηρία, χαρακτηρίζοντας το φαινόμενο ως «όνειδος για την ανώτατη εκπαίδευση στη χώρας».
Σύμφωνα με πρόσφατα στοιχεία που έχει στη διάθεσή της η Ομοσπονδία, τρεις στις δέκα πανεπιστημιακές σχολές και σχεδόν οκτώ στις δέκα σχολές ΤΕΙ αποκλείουν από την εισαγωγή τυφλούς και υποψηφίους µε προβλήματα όρασης και μάλιστα, χωρίς ουσιαστικό λόγο ή χωρίς να συντρέχει κάποια αιτία.
Την καταγγελία αυτή έκανε  η Ομοσπονδία Τυφλών αναφερόμενη στο ειδικό Μηχανογραφικό ∆ελτίο για το 5% των θέσεων που αναλογεί στα άτομα µε αναπηρίες, το απόγευμα της Πέμπτης.
Μετά την ανάλογη καταγγελία, η οποία κάνει λόγο για «όνειδος», λόγω του αυθαίρετου τρόπου µε τον οποίον ορισμένα πανεπιστήμια και ΤΕΙ αντιμετωπίζουν τους υποψηφίους µε ειδικές ανάγκες, η Ομοσπονδία Τυφλών µε τη σειρά της κάνει λόγο για «οφθαλµοφανή ρατσισµό, ένδειξη προκατάληψης και προσπάθεια των διδασκόντων να καλύψουν τις δικές τους αδυναµίες διδασκαλίας, προφασιζόµενοι τη δήθεν ανικανότητα των υποψηφίων φοιτητών και σπουδαστών».
Η Ομοσπονδία ζητά την απόσυρση του Μηχανογραφικού, προκειμένου να ανοίξουν οι πόρτες των ΑΕΙ και ΤΕΙ για όλους τους υποψηφίους ανεξαιρέτως.
Μεταξύ πολλών περιπτώσεων, η Ομοσπονδία αναφέρει ότι καµία ελληνική σχολή Φυσικοθεραπείας δεν δέχεται τυφλούς σπουδαστές, παρ’ ότι σε όλο τον κόσµο υπάρχουν δεκάδες τυφλοί φυσικοθεραπευτές.
 
 
ΠΗΓΗhttp://news247.gr/ellada/paideia/tyfloi_mathhtes_apokleiontai_apo_thn_tritovathmia_ekpaideysh.644899.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...