ΕΛΕΟΣ!!ΕΠΙΜΗΚΥΝΣΗ ΣΤΗΝ ΕΠΙΜΗΚΥΝΣΗ ΜΑΣ ΤΗΝ ΕΚΑΝΑΝ ΛΑΣΤΙΧΟ

 
Σχεδόν βέβαιη θεωρούν στελέχη ξένων οίκων την επιμήκυνση της αποπληρωμής των δανείων που λαμβάνει η Ελλάδα από τις χώρες της ευρωζώνης και το ΔΝΤ, με αρκετούς να την τοποθετούν χρονικά μέσα στο α' τρίμηνο του 2011.
Θεωρούν την αναδιάρθρωση μέρους του δημόσιου χρέους...μ' αυτή τη μορφή, απαραίτητο συμπλήρωμα της αυστηρής δημοσιονομικής πολιτικής που ακολουθεί η Ελλάδα.
Με τα σημερινά δεδομένα, η Ελλάδα θα πρέπει να αποπληρώνει στον μηχανισμό στήριξης κάθε τριμηνιαία δόση των 110 δισ. ευρώ εντός 5 ετών, πληρώνοντας μόνο τόκους στα 3 πρώτα χρόνια.
Η κυβέρνηση φέρεται να έχει ζητήσει την επιμήκυνση της αποπληρωμής των δόσεων σε 10 χρόνια με περίοδο χάριτος, δηλαδή να πληρώνει μόνο τόκους για τα πρώτα τέσσερα χρόνια, σύμφωνα με πηγή από το εξωτερικό.
Για το επιτόκιο, στην ανωτέρω μορφή αναδιάρθρωσης του χρέους, βάσει του Μνημονίου εκτιμάται ότι θα είναι ίσο με 300 μονάδες βάσης συν το 3μηνο επιτόκιο Euribor έπειτα από 3 χρόνια, από 200 μονάδες βάσης σήμερα.
Δεν είναι σίγουρο αν θα προκύψει «κούρεμα» από την επιμήκυνση για τους φορολογουμένους των συγκεκριμένων κρατών αφού εξαρτάται από τους όρους των δανείων.
Η μεταφορά του ελληνικού χρέους από τους ιδιώτες, θεσμικούς και τράπεζες, στα κράτη της ευρωζώνης και το ΔΝΤ σηματοδοτεί τη μετατροπή τους σε ενυπόθηκα.
Επίσης, αλλάζει το νομικό καθεστώς που τα διέπει, καθώς τα ομόλογα που έχει εκδώσει η Ελλάδα από το 2004 και μετά διέπονται από τον ελληνικό νόμο και επομένως οποιαδήποτε διαφορά θα πρέπει να επιλυθεί στα ελληνικά δικαστήρια.

ΑΠΟ ΤΟ greece-salonica.blogspot
πηγή Ελευθεροτυπία

1 σχόλιο:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...