Ο ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ ΔΗΜΑΡΧΟΣ Μοιρολάτρες, άξιοι της μοίρας μας. Ο Κωστάκης Μπακογιάννης, εξελέγη δήμαρχος με το 27% των εγγεγραμμένων. Μια φορά κι έναν καιρό ένας Καρπενησιώτης παντρεύτηκε γυναίκα της οικογένειας Μητσοτάκη και από τότε το Καρπενήσι παραδόθηκε στην οικογένεια Μητσοτάκη. Όπως γινόταν στα παλιά χρόνια...
Τι είναι η οικογένεια Μητσοτάκη για τη δημοκρατική Ελλάδα; κάτι σαν παρασιτική ασθένεια που χρονίζει γιατί οι Έλληνες αρνούνται ν' απαλλαγούν απ' αυτήν μ΄έναν απλό ταινιοκτόνο: ΤΗΝ ΨΗΦΟ ΤΟΥΣ. Η Ελλάδα βρίθει μικρών μητσοτακαίικων. Παντού, στις πόλεις, στα χωριά υπάρχουν ένα ή δύο μητσοτακαίικα, οικογένειες επαγγελματιών πολιτικών, οι οποίοι: - Ζουν καλά. Έχουν κολοσσιαίες περιουσίες, που απέκτησαν από την ενασχόλησή τους με την πολιτική. - Στέλνουν τα παιδιά τους στα καλύτερα ξένα σχολεία στο Αμερική, όπου μένουν στο σπίτι του δεσμοφύλακα του Κοσκωτά και παίρνουν πέντ΄έξ διπλώματα (dixit, μια μέρα στην τηλεόραση η Μαρίκα Μητσοτάκη) και δυο-τρία μεταπτυχιακά για να έρθουν μετά να γίνουν δήμαρχοι. Να πάρουν την πόλη. Να κάνουν απόσβεση της σοβαρής οικονομικής επένδυσής τους και να δημιουργήσουν υπεραξία -βουλευτική έδρα που θα κληρονομήσει ο απόγονός τους. - Άμα λάχει, αυτοεξορίζονται, μετά πόνου ψυχής, στα Παρίσια... - Ή στη Στοκχόλμη, άμα λάχει... Κι όλα αυτά γιατί Ο ΕΛΛΗΝΑΣ ΤΟΥ ΟΠΟΙΟΥ Ο ΤΡΑΧΗΛΟΣ ΖΥΓΟ ΔΕΝ ΥΠΟΦΕΡΕΙ ΨΗΦΙΖΕΙ ΜΕΓΑΛΗ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ: ΤΟΝ ΘΕΛΕΙ ΤΟ ΔΥΝΑΣΤΗ ΤΟΥ. ΟΛΟΙ (σχεδόν) οι Έλληνες παραπονιούνται, βρίζουν, καταδικάζουν, εξεγείρονται, φτύνουν το σύστημα. Μέχρις εκεί. ΚΑΝΕΙΣ δεν προτείνει κάτι, έστω μικρό, για να το κλονίσει, να το αλλάξει, να το βελτιώσει, να το διαλύσει. Ούτε η αποχή ούτε το λευκό ούτε το άκυρο αλλάζουν τίποτα. ΜΟΝΟ Η ΨΗΦΟΣ. -ΨΗΦΙΣΤΕ. ΟΠΟΙΟ ΚΟΜΜΑ ΘΕΛΕΤΕ. - ΜΗΝ ΨΗΦΙΖΕΤΕ ΜΕΛΟΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΣ, ΤΗΣ ΟΠΟΙΑΣ ΑΛΛΟ ΜΕΛΟΣ ΕΧΕΙ ΗΔΗ ΕΚΛΕΓΕΙ. Εμείς κάναμε μια ΟΛΟΚΛΗΡΩΜΕΝΗ ΠΡΟΤΑΣΗ, ΑΠΛΗ, ΑΜΕΣΩΣ ΕΦΑΡΜΟΣΙΜΗ, ΜΕ ΜΗΔΕΝΙΚΟ ΚΟΣΤΟΣ ΚΑΙ ΑΜΕΣΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ. Ο εγγονός του πρωθυπουργού Κωνσταντίνου Μητσοτάκη, ο γιος της υπουργού Θεοδώρας Μητσοτάκη, ο ανιψιός του βουλευτή Κυριάκου Μητσοτάκη, ο Μπακογιάννης Κωστάκης Μητσοτάκης Δ΄, ο Ελάχιστος, ΔΕΝ θα ήταν σήμερα δήμαρχος μιας ελληνικής πόλης. Και λοιπόν; θα μου πείτε (και θα έχετε δίκιο), η Δημοκρατία δεν έχει αδιέξοδα!.. Αν δεν καταλάβουμε τα αυτονόητα, ούτε η Οικογενειοκρατία έχει αδιέξοδα!


4 Νοε 2010

ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ Η μοντέρνα δημοκρατία απαιτεί για την ομαλή

λειτουργία της την ύπαρξη κομμάτων, δηλαδή ομάδων ανθρώπων με κοινά συμφέροντα και (νεφελώδεις) ιδεολογίες. Στην Ελλάδα τα κόμματα βρίσκονται υπό τον ασφυκτικό έλεγχο λίγων οικογενειών. Αυτές επιλέγουν το χρόνο των εκλογών και τους υποψήφιους των κομμάτων που είναι συνήθως υποχείρια των οικογενειών, κολλητοί, φίλοι, κουμπάροι, λαμόγια, αλλά κυρίως μέλη αυτών των οικογενειών. Οι εκλογές είναι το άλλοθι του συστήματος γιατί υπονοούν την ύπαρξη δημοκρατικού πολιτεύματος. Δεν υπάρχει φυσικά καμιά δημοκρατία, εφόσον οι πολιτικοί δεν έχουν την υποχρέωση να τηρούν τις όποιες δεσμεύσεις τους. Η πολιτική είναι οικογενειακή επιχείρηση, στην οποία απασχολούνται σχεδόν όλα τα μέλη της οικογένειας, που κληρονομείται από γενεά σε γενεά και προστατεύεται ως κόρη οφθαλμού επειδή είναι εξαιρετικά προσοδοφόρα. Η αχίλλειος πτέρνα του καθεστώτος της οικογενειακής δημοκρατίας είναι η ανάγκη δημοκρατικού προσωπείου: οι εκλογές. Οι πολίτες πρέπει να εκμεταλλευτούν αυτήν την αδυναμία στην άμυνα της οικογενειοκρατίας, ψηφίζοντας. Η ΑΠΟΧΗ, το ΛΕΥΚΟ, το ΑΚΥΡΟ δεν φέρνουν κανένα αποτέλεσμα. Η ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ δεν είναι λύση. Η βία, παλαιότερα, ήταν χρήσιμη μεταξύ οικογενειών για την εναλλαγή τους στην εξουσία. Ούτε η ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ. Λίγο χρόνο μετά τις πιο επιτυχημένες λαϊκές επαναστάσεις, οι ίδιοι οι καρατομημένοι φαύλοι, οι οικογένειές τους, ξαναήρθαν στην εξουσία. Εμείς ευχόμαστε οι πολίτες να ψηφίσουν. Όποιο κόμμα θέλουν. Δεν μπορούν να αλλάξουν τα κόμματα, μπορούν όμως να αλλάξουν τα πρόσωπα. Να εντοπίσουν, σ΄όλη την Ελλάδα, τους υποψήφιους για οποιοδήποτε αξίωμα, που είναι μέλη οικογενειών (συζύγους, κόρες, γιους, γαμπρούς και νύφες, κουνιάδους, μπατζανάκηδες, συννυφάδες, αδέλφια, ξαδέλφια), των οποίων έστω και ένα μέλος έχει ήδη εκλεγεί. Ο εντοπισμός αυτός μπορεί να εξελιχθεί σε οικογενειακό παιχνίδι: κερδίζει όποιος βρει τους περισσότερους στο ψηφοδέλτιο. Τα ονόματα αυτά να τα γνωστοποιήσουν σε άλλους ψηφοφόρους. Συνοψίζουμε: - ΟΛΟΙ ΣΤΙΣ ΚΑΛΠΕΣ. - ΝΑ ΚΑΤΑΨΗΦΙΣΤΟΥΝ ΟΛΟΙ ΟΙ ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΜΕΛΟΣ ΤΗΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΣ ΤΟΥΣ ΠΡΟΣΦΑΤΩΣ ΕΚΛΕΓΜΕΝΟ. - ΝΑ ΨΗΦΙΣΤΟΥΝ ΟΙ ΑΛΛΟΙ ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ. ΙΣΩΣ ΣΤΙΣ ΕΠΟΜΕΝΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΟΙ ΑΛΛΟΙ ΝΑ ΕΙΣΤΕ ΕΣΕΙΣ Ή ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΣΑΣ. ΥΓ. Από την αντίδραση σ΄αυτή μας την ευχή, των πολιτικών και των υποστηρικτών τους θα βγουν ενδιαφέροντα συμπεράσματα.


apotopoto.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...