ΗΠΑ: Λιγότερες εκτελέσεις το 2010 λόγω... ελλείψεων και κρίσης.


Η ΜΕΘΟΔΟΣ ΘΑΝΑΤΩΣΗΣ ΠΟΥ ΕΦΑΡΜΟΖΕΤΑΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ... ''ΔΙΑ ΤΗΣ ΑΣΙΤΙΑΣ''... ΔΕΝ ΚΟΣΤΙΖΕΙ ΤΙΠΟΤΕ. 
ΠΑΣΟΚ FOR EVER!!! ΧΡΟΝΙΑ ΜΠΡΟΣΤΑ.

  Oι ΗΠΑ πραγματοποίησαν λιγότερες εκτελέσεις φέτος, εν μέρει επειδή υπάρχει έλλειψη του φαρμάκου που χρησιμοποιείται στις θανατηφόρες ενέσεις και επειδή οι εκτελέσεις κοστίζουν πολύ σε περιόδους οικονομικής κρίσης, αναφέρει έκθεση που δόθηκε στη δημοσιότητα την Τρίτη.
Το Κέντρο Πληροφόρησης για τη Θανατική Ποινή αναφέρει στην ετήσια έκθεσή του ότι οι εκτελέσεις μειώθηκαν φέτος κατά 12% και ο αριθμός των θανατικών ποινών που επιβλήθηκε κατά το ίδιο διάστημα πλησιάζει στο χαμηλότερο επίπεδο από τότε που η εσχάτη των ποινών επανήλθε, το 1976. Το Τέξας προηγείται στις εκτελέσεις με 17 από τις συνολικά 46 που εφαρμόστηκαν αυτή τη χρονιά στις ΗΠΑ και από 52 που ήταν το 2009. Το 2010 πραγματοποιήθηκαν λιγότερες από μισές από τις εκτελέσεις που πραγματοποιήθηκαν το 1999. Ένας παράγοντας για τη μείωση ή την καθυστέρηση των εκτελέσεων είναι η δυσκολία προμήθειας νατριούχου θειοπεντάλης, μίας από τις ουσίες που χρησιμοποιούνται στις εκτελέσεις με θανατηφόρο ένεση, ανακοίνωσε η οργάνωση, η οποία εδρεύει στην Ουάσιγκτον. Οι εκτελέσεις αναβλήθηκαν ή ακυρώθηκαν σε πέντε πολιτείες εξαιτίας της έλλειψης του φαρμάκου, ανέφερε η ίδια πηγή. Η Αριζόνα εισήγαγε ποσότητα από τη Βρετανία, όπου έχει καταργηθεί η θανατική ποινή, αλλά το Λονδίνο τώρα επιβάλλει περιορισμούς στην εξαγωγή του φαρμάκου.
Οι νεοεπιβληθείσες θανατικές ποινές μέσα στο 2010 θα φθάσουν τις 114, κοντά στο χαμηλότερο επίπεδο από το 1976 όταν οι εκτελέσεις επετράπησαν με απόφαση του Ανωτάτου Δικαστηρίου των ΗΠΑ, και θα είναι κατά δύο τρίτα λιγότερες σε σχέση με το ανώτατο επίπεδο τους το 1996. Από το 1976 έχουν πραγματοποιηθεί 1.234 εκτελέσεις στις ΗΠΑ, σχεδόν οι μισές από αυτές στο Τέξας και την Βιρτζίνια.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...