ΕΡΓΑΣΙΑ ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΥΠΕΡΩΡΙΩΝ ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ Ο ΣΕΒ.Προτείνω στον ΣΕΒ οι εργαζόμενοι να πληρώνονται με κλήρωση.Όσοι δεν συμφωνούν να εκτελούνται.

ΤΙ ΑΛΛΟ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΓΙΑ ΝΑ ΤΟΥΣ ΛΥΝΤΣΑΡΟΥΜΕ;ΔΕ ΘΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΝ ΜΕ ΑΛΛΟ ΤΡΟΠΟ.
«Φάκελο-βόμβα» για την αγορά εργασίας με την πρόβλεψη? δουλειά και το Σάββατο με αντίκρισμα το ρεπό μίας καθημερινής, παρέδωσε χθες στα χέρια του Μιχάλη Χρυσοχοΐδη ο πρόεδρος των βιομηχάνων Δημήτρης Δασκαλόπουλος.
Το υπόμνημα των βιομηχάνων παρέλαβε ο επί της Περιφερειακής Ανάπτυξης - Ανταγωνιστικότητας υπουργός κατά τη χθεσινή επίσκεψή του στα γραφεία του ΣΕΒ (τη δεύτερη τον τελευταίο μήνα εκεί).
Περιέχει δε προτάσεις-σοκ, καθώς με αυτές επιδιώκεται η εκ βάθρων ανατροπή: στην αγορά εργασίας, σε ασφαλιστικά θέματα, ίδρυσης επιχειρήσεων κ.ά.
Ο υπουργός Ανάπτυξης Μιχ. Χρυσοχοΐδης με τον Δ. Δασκαλόπουλο. Στην κορυφή της λίστας των προτάσεων των βιομηχάνων:
Συμψηφισμός των υπερωριών (και όχι πληρωμή) έως 2 ωρών πέραν του 8ώρου. Μείωση από 8% σε 4% του ποσοστού πρόσληψης στο Δημόσιο για πολύτεκνους και άτομα με αναπηρία.
Κατάργηση του αγγελιόσημου, ελεύθερη διαπραγμάτευση - διαμόρφωση αμοιβών στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης, κατάργηση της υποχρέωσης δημοσίευσης των ισολογισμών στις εφημερίδες, κατάργηση του τέλους υπέρ της ΕΡΤ μέσω των λογαριασμών της ΔΕΗ και γενικά εισφορών υπέρ τρίτων.
Ο πρόεδρος του ΣΕΒ δήλωσε πως το υπόμνημα που παραδόθηκε στον κ. Χρυσοχοΐδη είναι η... βίβλος των 250 αντικινήτρων για τις ελληνικές επιχειρήσεις.
Ζήτησε δε την κατά προτεραιότητα αντιμετώπιση των 30 εξ αυτών, που και το μνημόνιο προβλέπει.
Με τις 30 αυτές προτάσεις τους οι βιομήχανοι θα ζητήσουν επίσης:
Ανοιγμα όλων των κλειστών επαγγελμάτων - υπηρεσιών, απελευθέρωση της αγοράς και των τιμών, νέο ρυθμιστικό σχέδιο για την Αττική, κατάργηση των περιορισμών στις αγοραπωλησίες των παραμεθόριων περιοχών, κατάργηση του περιοριστικού καθεστώτος εγκατάστασης - επέκτασης εκσυγχρονισμού βιομηχανιών και αποθηκών στην Αττική, κατάργηση ασφαλιστικού τέλους για ασφάλιση στρατευμένων, αναγνώριση της αυτασφάλισης για όσους ευρίσκονται πλησίον της συνταξιοδότησης, μείωση των τιμολογίων ΔΕΗ, ΔΕΠΑ (αέριο) κ.ά., αναθεώρηση της λίστας «βαρέων - ανθυγιεινών», ενιαίο ΑΜΚΑ σε όλο το Δημόσιο, κατάργηση της υποχρεωτικής παράστασης δικηγόρων.
http://www.ethnos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...