Σύντομη μετάφραση Στρος Καν.

Σε απλά ελληνικά.....
thumb

Ήταν ώρα να σας βάλουμε στο γύψο, μας είπε έξω από τα δόντια ο επικεφαλής του ΔΝΤ Ντομινίκ Στρος Καν… Φανταστείτε ότι είσαστε άρρωστοι με ανίατη ασθένεια και μη μάχεστε εναντίον του «γιατρού»!!!
Άλλωστε… είμαστε εδώ γιατί εσείς το ζητήσατε …Τώρα τι φωνάζετε; Δεν καταλαβαίνετε ότι σας κάνουμε και χάρη… Είστε καλύτερα με εμάς εδώ, παρά με εμάς έξω από τη χώρα σας.
Μας ζητήσατε λεφτά και εμείς σας τα δώσαμε… Τι θέλατε δηλαδή να σας τα δώσουμε τσάμπα; Είναι λογικό ότι κάτι πρέπει να οικονομήσουμε. Δεν φταίμε εμείς αν εσείς είστε θύματα! Αν δεν γουστάρετε να πάτε αλλού. Στις αγορές να πάτε, να σας δω, που μου θέλετε και διαδηλώσεις. Δεν καταλαβαίνετε ότι είσαστε με την πλάτη κολλημένη στον τοίχο!!!
Χωρίς το μνημόνιο, η χώρα σας θα ήταν στο χείλος του γκρεμού…. Μας τη λέτε κιόλας ότι δεν έχουμε πετύχει στις εφαρμογές των προγραμμάτων μας στις άλλες χώρες. Που δεν έχουμε πετύχει ρε λαμόγια; Όλες οι χώρες στις οποίες χρειάστηκε η επέμβασή μας, σήμερα έχουν ικανοποιητικούς ρυθμούς ανάπτυξης… Ο τρόπος μας είναι αλάνθαστος. Τον ξέρουμε και τον δουλεύουμε με κλειστά τα μάτια … Εξαθλιώνουμε τελείως τους λαούς ώστε να πιάσουν για τα καλά πάτο, όσο πιο πάτο γίνεται, και έτσι μετά μένει μόνο η άνοδος! Δεν είμαστε τίποτα τυχαίοι…
Μας λέτε ότι η νεολαία την κοπανάει για το εξωτερικό… Ε και δεν χαίρεστε; Τι να κάνουν εδώ; Αφήστε τα παιδιά να πάρουν επαγγελματική εμπειρία στο εξωτερικό. Τι να τους μάθετε εσείς εδώ… Πώς να τα κάνουν μούσκεμα;
Και επειδή συνέχεια γκρινιάζετε τελικά μάλλον θα σας την κάνουμε την χάρη… Βλέπουμε ότι κωλύεστε στην αποπληρωμή του δανείου και έτσι θα προχωρήσουμε στην επιμήκυνση. Με το αζημίωτο όπως πάντα φυσικά!

www.topontiki
.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...