ΔΗΜΟΣ ΑΘΗΝΑΙΩΝ: ΠΝΙΓΕΤΑΙ ΣΤΑ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ.''ΒΡΩΜΑ ΚΑΙ ΔΥΣΟΔΙΑ'' ΚΥΡΙΕ ΚΑΚΛΑΜΑΝΗ


Με την Αθήνα να πνίγεται στα σκουπίδια, το πόρισµα του Σώµατος περιγράφει πώς υπάλληλοι που προσλήφθηκαν για την αποκοµιδή των απορριµµάτων βρέθηκαν να υπηρετούν στο κεντρικό κτίριο του ∆ήµου, στη διεύθυνση πληροφορικής, στον ραδιοφωνικό σταθµό 9,84, ακόµα και στα γραφεία του γενικού γραµµατέα του ∆ήµου και δηµοτικών συµβούλων. Με το πόρισµα καλείται ο περιφερειάρχης Αττικής να αναζητήσει πειθαρχικές ευθύνες κατά του αντιδηµάρχου καθαριότητας για την κατάσταση που επικρατεί στον τοµέα αρµοδιότητάς του.
Στο πόρισµα επικρίνεται κατ’ αρχήν η συνήθης πρακτική της δηµοτικής αρχής να καλύπτει επί σειρά ετών πάγιες και διαρκείς ανάγκες της διεύθυνσης καθαριότητας µε συµβασιούχους, αντί για µόνιµο προσωπικό. Παράλληλα, επισηµαίνεται πως βρέθηκαν περιπτώσεις συµβασιούχων οι οποίοι τοποθετούνταν στις υπηρεσίες όπου είχαν προσληφθεί, αλλά «απασχολούνταν µη νοµίµως, κατά κανόνα, σε έργα ή εργασίες άσχετες µε εκείνες που περιγράφονται στις οικείες συµβάσεις».
Ωστόσο, µεγαλύτερο αγκάθι αποτελεί η διαπίστωση πως µεγάλος αριθµός µόνιµων υπαλλήλων και συµβασιούχων – πρόκειται για ποσοστό 31,43% των απασχολουµένων στην αποκοµιδή και µεταφορά απορριµµάτων – είχε διατεθεί παρανόµως σε άλλες υπηρεσίες ή νοµικά πρόσωπα του ∆ήµου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...