ΟΛΜΕ.ΣΕ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΕΙΣ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΚΑΛΟΥΝΤΑΙ ΟΙ ΚΑΘΗΓΗΤΕΣ.


Σε συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας καλεί η ΟΛΜΕ τους καθηγητές Να οργανώσουν συγκεντρώσεις και παραστάσεις διαμαρτυρίας στις 14 Ιανουαρίου 2011 για το θέμα των καταργήσεων και συγχωνεύσεων σχολικών μονάδων που επιχειρεί το υπουργείο Παιδείας, καλεί η ΟΛΜΕ τις κατά τόπους Ενώσεις των καθηγητών.
Συγχρόνως έστειλε επιστολή στην υπουργό Παιδείας, κα. Άννα Διαμαντοπούλου στην οποία τονίζει, μεταξύ άλλων ότι: «Η κατάργηση μιας σχολικής μονάδας έχει αρνητικές κοινωνικές συνέπειες. Με δεδομένο ότι αρκετοί από τους κατοίκους θα μετακινηθούν προκειμένου να προσφέρουν στα παιδιά τους την καλύτερη δυνατή μόρφωση, το αποτέλεσμα θα είναι ο μαρασμός των τοπικών κοινωνιών.
Στο πρόσφατο παρελθόν έχει καταγραφεί η ερήμωση χωριών, των οποίων τα σχολεία καταργήθηκαν. Παράλληλα, είναι μεγάλος ο κίνδυνος να αυξηθεί η σχολική διαρροή κατά τη διάρκεια της υποχρεωτικής εκπαίδευσης ιδίως για οικογένειες χαμηλού εισοδήματος που δεν θα έχουν δυνατότητα μετεγκατάστασης. Αυτό επιβεβαιώνουν και σχετικές επιστημονικές έρευνες».
ΚΟΝΤΥΛΟΦΟΡΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...