Επαρχιώτικο παζάρι στην πλατεία Αριστοτέλους

Η πλατεία Αριστοτέλους, το αποτέλεσμα του πρώτου σοβαρού πολεοδομικού σχεδιασμού που έγινε στην Ελλάδα, μετατρέπεται κάθε χρόνο κατά τη διάρκεια των γιορτινών ημερών σε άντρο παρανομίας. Το φετινό σκηνικό όμως ξεπερνά κάθε προηγούμενο.
Τα αυτοκινητάκια και οι κούνιες έχουν αυξηθεί, όπως και τα πόνι, οι Αϊ-Βασίληδες, οι μπαλονάδες και οι κάθε λογής παράνομοι. Στη λεωφόρο Νίκης δεκάδες αυτοκίνητα εξυπηρετούν τις ανάγκες όλων όσοι βρίσκουν έδαφος και πελάτες στην άλλοτε ωραία πλατεία. Οι δημοτικοί αστυνόμοι βρίσκονταν χθες Κυριακή από το πρωί στην Αριστοτέλους, προσπαθώντας να βάλουν κάτι που να μοιάζει με τάξη. Μας διευκρίνισαν ότι δεν υπάρχει ούτε ένας που να είναι νόμιμος! Οι δημοτικοί αστυνόμοι σε πρώτη φάση ειδοποιούν τους παρανομούντες να απομακρυνθούν. «Θέλουμε να τους πάμε με το καλό. Στη συνέχεια θα πάρουμε τα στοιχεία τους και θα καταλογίσουμε πρόστιμα». Ναι, σιγά τώρα μη φοβηθούν. «Ξέρετε, είναι πολύ δύσκολο να κάνουμε σκηνικό», λένε. «Ο κόσμος, όσο απίστευτο κι αν ακούγεται, χαίρεται για το πανηγύρι αυτό και δεν θέλει να φύγουν. Αν μας δουν να κάνουμε καμιά κίνηση, τα βάζουν μαζί μας».
Γονείς: «Ωραία είναι…» Πλησιάζουμε ευτυχισμένες μητέρες που άφησαν τα παιδιά τους να ανεβούν σε κάτι βρομερά αυτοκινητάκια που έχουν φάει τα ψωμιά τους γυρίζοντας από πανηγύρι σε πανηγύρι. Την πομπή οδηγεί κάποιος ευτυχής παράνομος, αγνώστων στοιχείων και ιδιοτήτων. «Εμπιστεύεστε σε έναν άγνωστο τυχάρπαστο και σε αυτά τα βρόμικα αυτοκινητάκια το παιδί σας;», ρωτάμε. Μας κοιτάζουν σαν να είμαστε ούφο. «Μπα, μια χαρά είναι», απαντούν. Χαρωποί πατεράδες αγοράζουν μαλλί της γριάς. «Υπάρχει και ζήτημα υγειονομικού ενδιαφέροντος», τονίζει ο δημοτικός αστυνόμος Γιώργος Λαζαρίδης, επικεφαλής της απογευματινής βάρδιας. «Αγοράζουν μαλλί της γριάς με εμφανείς βρομιές!» Ο κ. Λαζαρίδης μάς εξηγεί ότι η προηγούμενη βάρδια έκανε καταγραφή των στοιχείων όλων των παρανόμων. «Είναι όλοι τους μέλη δύο-τριών οικογενειών, έχουν ίδια επώνυμα». Όσο για το ενδεχόμενο να τους κατασχεθεί η πραμάτεια, τονίζει: «Πρέπει να έχουμε εξοπλισμό, για να μεταφέρουμε κάπου όλα αυτά. Κι εμείς δεν έχουμε…».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...