Κρήτη:Ηλιοθερμικό πάρκο 38 MW

Άδεια παραγωγής για την κατασκευή ηλιοθερμικού πάρκου ισχύος 38 MW στην Κρήτη -το πλέον εξελιγμένο τεχνολογικά της Ευρώπης- έλαβε η κοινοπραξία των εταιριών Motor Oil και Nur Energie. 
 Πρόκειται για το πρώτο μεγάλο...έργο ανανεώσιμης ενέργειας –και ειδικότερα ηλιακής θερμικής τεχνολογίας– στο οποίο συμμετέχει ο όμιλος της Motor Oil, ο οποίος μέχρι σήμερα έχει επενδύσει σε μονάδες συμπαραγωγής για τις ανάγκες της μονάδας των Αγίων Θεοδώρων, αλλά και στη συμβατική μονάδα φυσικού αερίου 437 MW της Κόρινθος Power. Επιλέχθηκε μια τεχνολογία που δεν έχει εφαρμοστεί στο παρελθόν στη χώρα μας.
Η Nur Energie είναι ανεξάρτητη εταιρία ανάπτυξης και παραγωγής ενέργειας από ηλιακά πάρκα στην περιοχή της Μεσογείου με δραστηριότητα σε τέσσερις κύριες αγορές, την Ελλάδα, την Ιταλία, τη Γαλλία και την Τυνησία.Το ηλιακό πάρκο θα χρησιμοποιεί την τεχνολογία CSP (Concentrated Solar Power) και θα είναι το πρώτο στην Ευρώπη που θα κάνει χρήση της ηλιακής τεχνολογίας LPT 550 της BrightSource Energy.
Πρόκειται για έναν «ηλιακό πύργο», στον οποίο ηλιοστάτες συγκεντρώνουν τις ακτίνες του ήλιου σε ένα σημείο, θερμαίνοντας το νερό και παράγοντας ατμό. Oπως αναφέρεται, προκειμένου να διατηρηθεί το νερό, ο ατμός ψύχεται και επιστρέφει στο σύστημα, σε κλειστό κύκλο, σε μια διαδικασία απόλυτα φιλική προς το περιβάλλον. Με την τεχνολογία της ξηρής ψύξης η μονάδα καταναλώνει περίπου 95% λιγότερο νερό σε σύγκριση με τις ανταγωνιστικές ηλιοθερμικές τεχνολογίες. Χαρακτηριστικό είναι ότι όταν ολοκληρωθεί η κατασκευή του πάρκου, αυτό θα είναι το πλέον εξελιγμένο τεχνολογικά ηλιοθερμικό στην Ευρώπη.
greece-salonika.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...