Βαθαίνει η κρίση στο ALTER

Βαρύ το κλίμα στο ALTER μετά τη νέα δέσμευση λογαριασμών της ιδιοκτήτριας εταιρίας που βρίσκουν το κανάλι και σε κρίση στην ιδιοκτησία. Νέα ανακοίνωση διαψεύδει αλλαγή στο Δ.Σ. και αφήνει στον αέρα την έλευση Κορωνιά που έφερνε κύμα απολύσεων.

Δυσκολεύουν τα πράγματα για το ALTER μετά τη νέα δέσμευση περιουσιακών στοιχείων και ενόψει αντικρουόμενων πληροφοριών για την εγκατάσταση του νέου μάνατζερ από τα παλιά Γιώργου Κορωνιά, καθώς με ανακοίνωση η εταιρία Ελεύθερη Τηλεόραση αναφέρει ότι δεν πρόκειται να αλλάξει η σύνθεση του Δ.Σ.

Το ALTER που περνά δύσκολες μέρες, λόγω των χρεών της εταιρίας αλλά και τις πληροφορίες για μαζικές απολύσεις που φέρνει η έλευση Κορωνιά βρίσκεται και με κρίση στην ιδιοκτησία του καθώς για δεύτερη φορά αναγκάζεται να διαψεύσει αλλαγές στα ποσοστά και την πλευρά Κουρή να προσπαθεί να κρατήσει τις λεπτές ισορροπίες με την πλευρά Γιαννίκου.

Το κλίμα στο κανάλι είναι βαρύ, με τους δημοσιογράφους να μην γνωρίζουν τι πρόκειται να γίνει στις επόμενες ημέρες καθώς δεσμεύονται για δεύτερη φορά τα περιουσιακά στοιχεία του καναλιού, το οποίο με τη σειρά του, δηλώνει ότι θα τακτοποιήσει τις οφειλές (εργοδοτικές εισφορές, φόροι και ΦΠΑ) σε συνεννόηση με τις πιστώτριες τράπεζες.

Η εταιρία ανακοίνωσε ότι η δέσμευση περιουσιακών στοιχείων αφορά το ποσό των 4,88 εκ. ευρώ, το 20% του οποίου έχει ήδη καταβάλει και αναφέρει αναλυτικά τις υπόλοιπες οφειλές:

*Παρακρατούμενους φόρους και ΦΠΑ που ανέρχονται στο ποσό των 2.287 χιλιάδων ευρώ και αφορούν περίοδο από τον Σεπτέμβριο 2010 μέχρι και το Δεκέμβριο 2010. Οι οφειλές αυτές δεν είναι βεβαιωμένες κατά τον Κώδικα Είσπραξης Δημοσίων Εσόδων και κατά συνέπεια δεν είναι ληξιπρόθεσμες. Καμία νομική ενέργεια δεν έχει γίνει κατά της εταιρίας εκ της ανωτέρω αιτίας.

*Ασφαλιστικές εισφορές που ανέρχονται στο ποσό των 4.408 χιλιάδων ευρώ και αφορούν περίοδο από το Μάρτιο 2010 έως το Νοέμβριο 2010. Σημειώνεται ότι η εταιρία είχε προχωρήσει σε ρύθμιση του ποσού που αφορά στην περίοδο από το Μάρτιο 2010 έως τον Ιούλιο 2010, αλλά δεν κατέστη δυνατή η τήρησή της με αποτέλεσμα την απώλειά της. Καμία νομική ενέργεια δεν έχει γίνει κατά της εταιρίας εκ της ανωτέρω αιτίας.

*Τόκους προς τράπεζες που ανέρχονται στο ποσό των 8.400 χιλιάδων ευρώ και αφορούν το έτος 2010. Καμία νομική ενέργεια δεν έχει γίνει κατά της Εταιρείας εκ της ανωτέρω αιτίας. Η εταιρία συζητά με τις τράπεζες για τη διευθέτηση της ανωτέρω οφειλής.

*Ληξιπρόθεσμες οφειλές προς διάφορους πιστωτές ποσού 1.500 χιλιάδων ευρώ. Η εταιρία βρίσκεται σε διαπραγματεύσεις με τους ως άνω πιστωτές, προκειμένου να διευθετήσει τον τρόπο πληρωμής των οφειλών.

http://news247.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...