Θα προσλαμβάνουν μοντέλα μόνο μέσω... ΑΣΕΠ!

Κι όμως θα γίνει και αυτό λόγω κρίσης. Δεν πρόκειται βέβαια για ... πασαρέλα, αλλά για τη Σχολή Καλών Τεχνών.

 

Μέχρι τώρα η πρόσληψη ανδρών και γυναικών που ποζάρουν στους σπουδαστές της σχολής ήταν μια απλή τυπική διαδικασία. Τώρα (λόγω κρίσης) για να εγκριθεί το κονδύλι η πρόσληψη θα πρέπει να γίνει μέσω ΑΣΕΠ και έτσι όπως καταγγέλλουν οι υπεύθυνοι της σχολής οι μαθητές στην αρχή των μαθημάτων θα μπορούν να ασχοληθούν... μόνο με την αφηρημένη τέχνη αφού μοντέλα δεν θα υπάρχουν.
“Από τον περασμένο Ιούνιο έχουμε καταθέσει στο Υπουργείο Παιδείας, το αίτημά μας για προσλήψεις μοντέλων. Απίστευτη γραφειοκρατία και καθυστερήσεις είναι χειρότερα από την οικονομική κρίση. Το αποτέλεσμα είναι ότι μένει πίσω το εκπαιδευτικό έργο της Σχολής” λέει η γενική διευθύντρια της ΑΣΚΤ, Ρολάνδα Τζιαμαλού.
Και... καλά, να γίνει μέσω ΑΣΕΠ η πρόσληψη των μοντέλων, αλλά με ποια κριτήρια; Εύλογη είναι η απορία όλων, πόσο μάλλον των υπευθύνων της σχολής
“Δεν μπορεί ό,τι περπατάει, κολυμπάει και πετάει να περνά από το ΑΣΕΠ. Πρέπει να υπάρχουν και κάποιες εξαιρέσεις στον νόμο. Άλλωστε, δεν υπάρχει τέτοια διάταξη για την συγκεκριμένη περίπτωση. Το μοντέλο το διαλέγει ο καλλιτέχνης-δάσκαλος”, επισημαίνει η κ. Τζιαμαλού.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...