ΕΣΗΕΜ-Θ Διέγραψε δημοσιογράφο επειδή απέργησε!

απο τον ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗ
Με την ποινή της 10μηνης διαγραφής από τα μητρώα μελών της ΕΣΗΕΜ-Θ τιμωρεί το Δευτεροβάθμιο Πειθαρχικό Συμβούλιο (ΔΠΣ) της ΕΣΗΕΜ-Θ την δημοσιογράφο του «Ρ» Αννα Ανανιάδου, επειδή στις 17 Δεκέμβρη 2009 συμμετείχε στην πανεργατική απεργία του ΠΑΜΕ και στη συμβολική παρέμβαση στο μεσημεριανό δελτίο ειδήσεων της ΕΤ3 για τη μετάδοση «απεργιακού δελτίου».
Με την απόφασή του το ΔΠΣ της ΕΣΗΕΜ-Θ έρχεται να δώσει κάλυψη στην αρχική απόφαση της πλειοψηφίας του ΔΣ της ΕΣΗΕΜ- Θ και στην πρακτική που ακολούθησε με στόχο την πολιτική και συνδικαλιστική δίωξη της δημοσιογράφου του «Ρ». Με το σκεπτικό του επιβεβαιώνει πως πρόκειται για πολιτική δίωξη καθώς τη διαγράφει επειδή συμμετείχε στην απεργία παρά τη διαφορετική απόφαση της ΕΣΗΕΜ-Θ: Το ΔΠΣ λοιπόν αποφαίνεται: «Η ΕΣΗΕΜ-Θ παρέχει συνδικαλιστική κάλυψη στα μέλη της, τα οποία δεν είναι δυνατό να απεργήσουν χωρίς απόφαση του φορέα που τους καλύπτει συνδικαλιστικά».
Δυστυχώς γι αυτούς, η δυνατότητα των εργαζομένων να απεργήσουν δεν εξαρτάται από τους συμβιβασμένους εκπροσώπους τους στα συνδικάτα ή από το αν θεωρείται νόμιμη από το αστικό κράτος και αν έχει την ανοχή των αφεντικών. Είναι δικαίωμα και δεν εκχωρείται σε κανέναν από δαύτους.
Επίσης, το ΔΠΣ τιμωρεί τη δημοσιογράφο του «Ρ» και γιατί λέει «έβαλλε κατά της Ελευθεροτυπίας» παρεμβαίνοντας στο δελτίο ειδήσεων της ΕΤ3 για να διαβάσει το «απεργιακό δελτίο» του ΠΑΜΕ. Αποφαίνεται δηλαδή πως τα ΜΜΕ, κρατικά και ιδιωτικά, ικανοποιούν το δημοκρατικό δικαίωμα στην ολόπλευρη ενημέρωση και η «ελευθεροτυπία» που ζει και βασιλεύει, λαβώθηκε από το ΠΑΜΕ.
Η «ελευθεροτυπία» που υπερασπίζονται, αυτή που ζει και αναπνέει στο ρυθμό που παίζουν οι ιδιοκτήτες - επιχειρηματίες των ΜΜΕ, δυστυχώς χτυπάει στην καρδιά του το δημοκρατικό δικαίωμα της ολόπλευρης ενημέρωσης. Καθώς αυτή η «ελευθεροτυπία», έθαψε μια μεγάλη πανεργατική απεργία, και τις ημέρες που προηγήθηκαν και τις ημέρες που ακολούθησαν, και αγνόησε τους χιλιάδες απεργούς εργαζόμενους σε όλη την Ελλάδα, προσπαθεί να πείσει το λαό να αποδεχθεί θυσίες για τα κέρδη των αφεντικών, κλπ.
Τούτη την ώρα, που και οι εργαζόμενοι στα ΜΜΕ χτυπιούνται από την αντεργατική πολιτική, με απολύσεις, μειώσεις μισθών και εργοδοτικών ασφαλιστικών εισφορών, με μαύρη και ελαστική εργασία, με τις απειλές των εργοδοτών για έκδοση λιγότερων φύλλων, ο εργοδοτικός και κυβερνητικός συνδικαλισμός προσπαθεί να καταστείλει κάθε αγωνιστική διάθεση, κάθε πολιτική και δράση που αμφισβητεί τη συμβιβασμένη τακτική του. Σ' αυτή τη γραμμή που χάραξε η πλειοψηφία της ΕΣΗΕΜ- Θ εντάσσεται η απόφαση του ΔΠΣ. Στη γραμμή που, από τη μία, με τουφεκιές στον αέρα και παρεμβάσεις εκ των υστέρων προσπαθεί να εκτονώσει τις αγωνιστικές διαθέσεις των εργαζομένων και, από την άλλη, με διοικητικά μέτρα επιχειρεί να επιβάλει την συμμόρφωση με τις επιλογές της, αυτές της συναίνεσης και της υποταγής στις αξιώσεις των αφεντικών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...