ΠΕΙΝΑΩ...ΠΕΙΡΑΖΕΙ;;;


Άδειασε το πιάτο και τρέχα

Ένα νέο κίνημα αναπτύσσεται στο Λονδίνο, όπου το 33% των πελατών εστιατορίων φεύγει μόλις τελειώσει το γεύμα χωρίς να πληρώσει. Στόχος τα καλύτερα και πιο ακριβά ρεστοράν της πόλης
Μπορεί η κρίση να έχει οδηγήσει πολλούς ανθρώπους να έχουν αναγκαστεί να μειώσουν τις εξόδους τους για φαγητό προτιμώντας το σπιτικό φαγητό, εντούτοις χαρακτηριστικό είναι ότι όσοι αποφασίζουν να βγουν για δείπνο τρώνε και μετά φεύγουν στα κρυφά χωρίς να πληρώσουν.
Το φαινόμενο αυτό παρουσιάζει έξαρση στο Λονδίνο, όπου σύμφωνα με τον Independent, τα άτομα που τρώνε και φεύγουν τρέχοντας χωρίς να πληρώσουν έχουν αυξηθεί κατά 33%.
Όπως αποκαλύπτει  η αστυνομία του Λονδίνου, μόλις τον περσινό χρόνο 330 άνθρωποι παρέκαμψαν τη διαδικασία της πληρωμής σε σύγκριση με τους 249 το 2009.
Μάλιστα το 2010 ήταν η πρώτη χρονιά που ξεπεράστηκε το όριο των 300 ανθρώπων με τα στατιστικά των προηγούμενων πέντε ετών να διαμορφώνονται στους 250 περίπου ανθρώπους.
Ωστόσο επειδή η μορφή της παρανομίας δεν είναι ανάμεσα στις πρώτες προτεραιότητες της αστυνομίας σπάνια συλλαμβάνονται οι δράστες με μόλις 10 άτομα να έχουν περάσει  το κατώφλι του κρατητηρίου για το 2010.
Το νέο αυτό σύστημα του "πληρώνω και φεύγω" έγινε ευρέως γνωστό τον Νοέμβριο όταν ο άνεργος Λετονός παραγωγός ταινιών  Τζάνις Νόρντς που ζει στη πόλη παραδέχτηκε ότι έφαγε χωρίς να πληρώσει εννέα φορές στα πιο ακριβά και πολυτελή εστιατόρια του Λονδίνου κάνοντας συνολικά λογαριασμό 5.880 χιλιάδες δολαρίων.
Ως αποτέλεσμα αυτού ήταν να του απαγορεύεται ρητά η είσοδος στη πλειοψηφία των πολυτελών εστιατορίων του κεντρικού Λονδίνου ενώ του ζητήθηκε να τακτοποιήσει άμεσα τους απλήρωτους λογαριασμούς.
"Δεκαέξι χρόνια μάγειρας σε αυτή τη χώρα πρώτη φορά μου συμβαίνει αυτό", αναφέρει έκπληκτος ιδιοκτήτης Ινδικού εστιατορίου με βραβείο Μισελέν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...