Μητρόπολη Σάμου :Ιερές καταστροφές


Ιερές καταστροφές

Τις διατάξεις του νόμου περί ναοδομίας φαίνεται ότι εκμεταλλεύτηκε η Μητρόπολη Σάμου για να καταπατήσει έκταση, να κόψει αιωνόβια δέντρα και να ισοπεδώσει πλαγιά δίπλα στη θάλασσα για να χτίσει δίπλα σε μοναστήρι. Πως η διάνοιξη ενός δρόμου κατέληξε σε γήπεδο ποδοσφαίρου
news247.gr
Για όργιο παραβάσεων και καταστροφή του περιβάλλοντος καταγγέλλουν τη Μητρόπολη Σάμου κάτοικοι και φορείς του νησιού.
Με τις αρχές να κάνουν τα στραβά μάτια και με πρόσχημα την διάνοιξη ενός δρόμου στο ακρωτήρι του Κότσικα, στην ανατολική πλευρά της Σάµου, ο μητροπολίτης Ευσέβιος μπάζωσε με τη βοήθεια εργολάβου μια πλαγιά που ανήκει στη Μητρόπολη και εκμεταλλευόμενος τις ευεργετικές διατάξεις που προσφέρει ο περίφηµος νόµος περί ναοδοµίας προχώρησε σε εκτεταμένες οικοδομικές εργασίες.
Έτσι, αφού κόπηκαν δέντρα και καταπατήθηκε δημόσια έκταση, η πλαγιά μετατράπηκε σε οικόπεδο. Μάλιστα τα μπάζα από τις εργασίες τοποθετήθηκαν στη γύρω περιοχή με τον δρόμο από το Βαθύ μέχρι το Κοκκάρι να γεμίζει χώμα και την περιοχή Κότσικα να μπαζώνεται.
Σύμφωνα με τις καταγγελίες με τις ευλογίες του μοναστηριού κόπηκαν κέδροι και πλατάνια και στη συνέχεια ανεγέρθηκε ένα διώροφο κτίριο, το οποίο πλέον κλείνει το μονοπάτι για την παραλία κάτω από το μοναστήρι.
Μετά από δημοσίευση της υπόθεσης από τοπική εφημερίδα, ο γενικός Επιθεωρητής Δημόσιας Διοίκησης Λ. Ρακιντζής, έδωσε εντολή το 2009 στις αρμόδιες υπηρεσίες να ελέγξουν τις ενέργειες της μητρόπολης και να εφαρμόσουν τον νόμο.
Παρά όμως ότι η Κτηματική Υπηρεσία Σάμου στη συνέχεια παρενέβη και ζήτησε διακοπή εργασιών στην περιοχή, η μητρόπολη Σάμου όχι μόνο δεν σταμάτησε, αλλά έφτιαξε και ένα γήπεδο ποδοσφαίρου πάνω στην μπαζωμένη πλαγιά!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...