"Κυνόδοντας" :Κοντα στα Όσκαρ


Πολύ κοντά στη χρυσή υποψηφιότητα για Όσκαρ καλύτερης ξένης ταινίας βρίσκεται ο "Κυνόδοντας" του δικού μας Γιώργου Λάνθιμου. Δείτε με ποιες ταινίες συναγωνίζεται για να μπει στην πεντάδα
news247.gr
Στον ημιτελικό των βραβείων Όσκαρ, βρίσκεται η ταινία του Γιώργου Λάνθιμου "Κυνόδοντας", στην κατηγορία για το καλύτερο ξενόγλωσσο φιλμ της χρονιάς.
Ο "Κυνόδοντας" περιλαμβάνεται στη λίστα της ακαδημίας με τις 9 ταινίες που διεκδικούν το βραβείο και πλέον έχει πολύ μεγάλες πιθανότητες να μπει στην πεντάδα.
Η ακαδημία των Όσκαρ ξεκίνησε έχοντας να επιλέξει ανάμεσα σε 66 ταινίες και το γεγονός ότι ο "Κυνόδοντας" έφτασε μέχρι εδώ είναι πολύ σημαντικό, αλλά όχι βέβαια και απρόσμενο, καθώς πρόκειται για φιλμ που τάραξε τα λιμνάζοντα νερά του ελληνικού κινηματογράφου.
Οι άλλες οκτώ ταινίες είναι:
*Hors la Loi από την Αλγερία
*Incendies από τον Καναδά
*In a Better World από τη Δανία
*Confessions από την Ιαπωνία
*Biutiful από το Μεξικό
*Life above All από τη Νότιο Αφρική
*Tambien la Lluvia από την Ισπανία
*Simple Simon από τη Σουηδία.
Οι πέντε υποψήφιες ταινίες για το χρυσό αγαλματίδιο θα ανακοινωθούν στις 25 Ιανουαρίου. Ως φαβορί να μπουν στην πεντάδα εμφανίζονται οι ταινίες Incendies, Biutiful (με Χαβιέ Μπαρδέμ) και "Ιn a Better World".
Πιθανότητες έχει και η ελληνική ταινία, καθώς εκτός του ότι έχει λάβει πολύ καλές κριτικές, φέτος η επιτροπή δείχνει έτοιμη για εκπλήξεις, κάτι που φαίνεται και στον αποκλεισμό χωρών που συνήθως κυριαρχούν στην κατηγορία, όπως η Γαλλία με την ταινία "Gods and Men" και η Ιταλία με το "Τhe First Beautiful Thing".
Η τελετή απονομής των βραβείων Όσκαρ θα γίνει στις 27 Φεβρουαρίου στο Kodak Theatre και ευχόμαστε ο "Κυνόδοντας" να είναι εκεί.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...