Έκτορ Κούπερ:Οι λόγοι για την αποχώρηση από τον Άρη

 Σαν κεραυνός εν αιθρία έσκασε η είδηση της αποχώρησης του Έκτορ Κούπερ από τον Άρη. Ο άνθρωπος που συνέβαλε τα μέγιστα στην αγωνιστική αναμόρφωση των «κιτρίνων», που τους οδήγησε στον τελικό του Κυπέλλου και στους «32» του Europa League, με δύο νίκες απέναντι στην κάτοχο του τροπαίου, Ατλέτικο Μαδρίτης υπέβαλε την παραίτησή του ώστε όπως εξήγησε να πάρει ξανά τα πάνω της η ομάδα.Δυο μέρες τώρα, διοίκηση και Κούπερ βρίσκονταν σε συνεχή επικοινωνία. Βασικό θέμα τα μεταγραφικά, τα οποία με βάση τον αρχικό προγραμματισμό είχαν πάει πίσω. Διαφαινόμενη εξέλιξη, με δεδομένη την… απόσταση που τους χώριζε όσον αφορά στις κινήσεις που πρέπει να γίνουν για την ενίσχυση της ομάδας. Από την σημερινή συνάντηση Αθανασιάδη - Κούπερ βγήκε είδηση. Και μάλιστα πολύ σημαντική! Ο Αργεντινός, ένα χρόνο και δύο μήνες μετά την έλευσή του, παίρνει το καπελάκι του και φεύγει από την Θεσσαλονίκη.

Μέσα σε 86 λέξεις αποχαιρετά τους φίλους του Άρη, αιτιολογώντας την απόφασή του να παραιτηθεί ως το καλύτερο πρώτο βήμα για να πάρει ξανά τα πάνω της η ομάδα. Το γιατί «χώρισαν τα τσανάκια τους» φυσικά και δεν μπορεί να απαντηθεί ούτε σ’ αυτό το κείμενο, ούτε στην ανακοίνωση που εξέδωσε η ΠΑΕ Άρης. Τα όσα, όμως, του καταλογίζουν οι ιθύνοντες της ομάδας, εξηγούν πιο πειστικά την αποχώρησή του.
1 Παράλογες απαιτήσεις: Ο Κούπερ, είτε απευθείας, είτε μέσω του εκπροσώπου του, Αλεχάντρο Καμάνιο, πρότεινε παίκτες που εκ των πραγμάτων, ήταν αδύνατο να αποκτηθούν. Τα οικονομικά δεδομένα ξέφευγαν από τις δυνατότητες του Άρη και πολύ πιθανόν ακόμη και πιο εύρωστων ελληνικών ομάδων. Χαρακτηριστικό παράδειγμα οι περιπτώσεις των Εντού και Καλίνσκι. Με βάση ότι ο Βραζιλιάνος επιθετικός θα έμενε ελεύθερος από την Ιντερνασιονάλ, είχαν γίνει προχωρημένες συζητήσεις οι οποίες και κατέληξαν σε συμφωνία τόσο για τη φετινή όσο και την επόμενη χρονιά, ωστόσο όπως αποδείχθηκε μόνο εύκολο να ντυθεί στα κίτρινα ο παίκτης. Από εκεί που ήταν να έρθει στη χώρα μας για να ολοκληρωθεί το τυπικό μέρος της συμφωνίας, εμφανίστηκε το -σε ισχύ- συμβόλαιο του Εντού με την Ιντερνασιονάλ, η οποία όπως είναι φυσικό δεν θα τον άφηνε να φύγει χωρίς αντάλλαγμα. «Κομφούζιο» επικράτησε και στην περίπτωση του Εντού Καλίνσκι. Ο Αργεντινός μέσος αναμενόταν στην Ελλάδα για τις απαραίτητες ιατρικές εξετάσεις και τις υπογραφές, εμφανίζεται ω, του θαύματος (!) η Κίλμες η οποία αξιώνει ένα σεβαστό ποσό για να τον αφήσει ελεύθερο.
2 Η «γυμνή» επίθεση: Χωρίς ακόμα να έχουν ολοκληρωθεί οι διαδικασίες για την απόκτηση παίκτη για την γραμμή κρούσης -κάτι που φυσικά και τον βαραίνει στο σημαντικό ποσοστό- και με τους Κόκε και Τσέζαρεκ τραυματίες, επιτρέπει στον Ρουίζ, στον μοναδικό δηλαδή καθαρόαιμο επιθετικό που έχει απομείνει στο ρόστερ, να ενσωματωθεί στην εθνική Γουατεμάλας! Απέναντι στον Πανιώνιο, δεν είναι μόνο το τελικό 2-0 υπέρ των «κυανέρυθρων», αλλά και ότι δεν έβγαινε τίποτα επιθετικά. Ειδικά στο πρώτο ημίχρονο, που η μπάλα έφτασε αρκετές φορές στην αντίπαλη περιοχή.
3 Η ανανέωση του συμβολαίου του: Το υπάρχον, ως γνωστόν, έληγε το καλοκαίρι. Η πρόκριση στην επόμενη φάση του Europa League, έφερε γρηγορότερα του αναμενομένου στην «ατζέντα» το θέμα της συνέχισης της συνεργασίας Άρη και Κούπερ. Από τις πρώτες επαφές, το χάσμα που παρατηρήθηκε ήταν τεράστιο. Παράγοντας που όπως γίνεται αντιληπτό, λειτούργησε ανασταλτικά στο να γίνει σοβαρή κουβέντα, στην παρούσα φάση τουλάχιστον. Μάλιστα, «κακές γλώσσες» λένε πως με την παραίτησή ο Κούπερ πρόλαβε μια κίνηση που θα έκανε η διοίκηση, νωρίτερα από την λήξη του συμβολαίου του.

πηγή: sportfm

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...