Βατοπέδι :ΚΟΥΚΟΥΛΩΜΑ ΠΑΛΙ...ΔΙΚΟΜΜΑΤΙΚΟ.ΝΑ ΤΟΥΣ ΞΑΝΑΨΗΦΙΣΟΥΜΕ!!


Το Βατοπέδι προς παραγραφή

Παραγραφή για Δούκα, Μπασιάκο και Κοντό, εισηγείται στο Δικαστικό Συμβούλιο ο εκτελών χρέη εισαγγελέα στην υπόθεση της Μονής Βατοπεδίου. Αναμένεται η έκδοση της απόφασης της ολομέλειας που θα αποδεχθεί ή θα απορρίψει την εισήγηση και θα παραπέμψει στη δικαιοσύνη τους τρεις
news247.gr
Παραγραφή του αδικήματος της απιστίας στο Δημόσιο εισηγείται ο εισαγγελέας του Δικαστικού Συμβουλίου που εξετάζει την πρόταση παραπομπής στη Βουλή των τριών πρώην υπουργών στη Βουλή.
Αν και τον τελικό λόγο για την παραγραφή ή μη της υπόθεσης του Βατοπεδίου έχει - σύμφωνα με το νόμο περί ευθύνης υπουργών - το Δικαστικό Συμβούλιο το οποίο θα αποφανθεί επί της πρότασης του και τα μέλη του που αποτελούνται από αρεοπαγίτες και συμβούλους επικρατείας κληρώθηκαν από τη Βουλή στις αρχές του περασμένου Δεκεμβρίου.
Το βούλευμα του Δικαστικού Συμβουλίου δεν υπόκειται σε κανένα ένδικο μέσο και θα παραδοθεί στους κατηγορουμένους και στον πρόεδρο της Βουλής μέσα σε προθεσμία δέκα ημερών από την έκδοσή του. Το βούλευμα επιδίδεται και στον εισαγγελέα του Ειδικού Δικαστηρίου.

Επίσης, το Δικαστικό Συμβούλιο θα αποφανθεί εάν η δικαστική έρευνα για τα υπόλοιπα εμπλεκόμενα στην υπόθεση του Βατοπεδίου μη πολιτικά πρόσωπα (μοναχοί, συμβολαιογράφοι, κ.λπ.) θα κριθεί από την τακτική Δικαιοσύνη ή θα παραμείνει στην αρμοδιότητα του Δικαστικού Συμβουλίου. Πάντως, όπως όλα δείχνουν, η υπόθεση θα επιστραφεί στην εφέτη ανακρίτρια Ειρήνη Καλού προκειμένου να συνεχίσει την ανάκριση για τα μη πολιτικά πρόσωπα.
Το ζήτημα της παραγραφής των αδικημάτων για την υπόθεση του Βατοπεδίου είχε τεθεί από την πρώτη στιγμή από νομικούς, όταν ο τέως πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής διέλυσε πρόωρα τη Βουλή.
Τέλος, να σημειωθεί ότι επιχειρήθηκαν μεν νομικές κατασκευές με μοναδικό σκοπό να διασωθεί η δυνατότητα παραπομπής με το να θεωρηθεί ότι δεν έχει επέλθει παραγραφή, αλλά αποκρούστηκαν από την επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής, αλλά και από καθηγητές της Νομικής και έγκριτους νομικούς.
Η παραπομπή των τριών πρώην υπουργών είχε αποφασισθεί σε ψηφοφορία στην ολομέλεια της Βουλής ενώ δεν παραπέμθηκαν στο δικαστικό συμβούλιο οι .Θ. Ρουσόπουλος και Γ. Βουλγαράκης.
Αντίδραση ΝΔ
"Κόλαφο για το ΠΑΣΟΚ" χαρακτηρίζουν κοινοβουλευτικοί κύκλοι της ΝΔ, την πρόταση του εισαγγελέα προς το Δικαστικό Συμβούλιο που εξετάζει την παραπομπή τριών υπουργών της ΝΔ για την υπόθεση της Μονής Βατοπεδίου και της λίμνης Βιστωνίδας.
Σχετικά με τη θέση του εισαγγελέα, πως η Βουλή θα έπρεπε να είχε ήδη διαπιστώσει την παραγραφή των ενδεχόμενων αδικημάτων και να μην παραπέμψει τους τρεις υπουργούς στο δικαστικό συμβούλιο, οι κύκλοι της ΝΔ, παρατηρούν πως "η παραβίαση του Συντάγματος από την κυβερνητική πλειοψηφία, προκειμένου να υλοποιηθεί στο ακέραιο η σκευωρία, έπεσε στο κενό".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...