Χασίμ Θάτσι:Νέο χτύπημα των Δυτικών κατά του μέχρι τώρα εκλεκτού τους

“Μεγάλο ψάρι του οργανωμένου εγκλήματος ο Θάτσι”

 www.makthes.gr
Νατοϊκά έγγραφα για τον πρωθυπουργό του Κοσόβου διέρρευσαν στη βρετανική εφημερίδα "Γκάρντιαν"
Νέο χτύπημα των Δυτικών κατά του μέχρι τώρα εκλεκτού τους στην πρωθυπουργία του Κοσόβου Χασίμ Θάτσι, μετά τη σχετική έκθεση έρευνας του Συμβουλίου της Ευρώπης.
 Ο αλβανοκοσοβάρος πρωθυπουργός έχει τεθεί πλέον ξεκάθαρα στο στόχαστρο των δυτικών παραγόντων, αυτών ακριβώς που από ηγέτη του UCK τον ανέδειξαν στην πρωθυπουργία. Πριν από λίγο καιρό ήταν η έκθεση αξιωματούχου του Συμβουλίου της Ευρώπης που τον κατηγορούσε ότι ηγούνταν οργάνωσης λαθρεμπορίου και εμπορίας ανθρώπινων οργάνων. Τώρα οι ίδιοι οι νατοϊκοί αξιωματούχοι τον χαρακτηρίζουν επικεφαλής δικτύου οργανωμένου εγκλήματος.
Συγκεκριμένα, μυστικά έγγραφα του ΝΑΤΟ χαρακτηρίζουν τον Θάτσι ως ένα από τα "μεγαλύτερα ψάρια" του οργανωμένου εγκλήματος στη χώρα του, σύμφωνα τουλάχιστον με τη βρετανική εφημερίδα “Γκάρντιαν”. Μυστικά έγγραφα του ΝΑΤΟ, βασισμένα σε εκθέσεις υπηρεσιών αντικατασκοπίας, που διέρρευσαν στην εφημερίδα, υποδεικνύουν ότι οι ΗΠΑ και άλλες δυτικές δυνάμεις, οι οποίες στηρίζουν την κυβέρνηση του Κοσόβου, γνώριζαν καλά τις εγκληματικές διασυνδέσεις του επί πολλά χρόνια.
Με την ένδειξη "ΗΠΑ KFOR" (οι αμερικανικές δυνάμεις της ειρηνευτικής αποστολής του ΝΑΤΟ στο Κόσοβο), τα έγγραφα περιέχουν λεπτομερείς πληροφορίες για τα οργανωμένα εγκληματικά δίκτυα στο Κόσοβο, βασισμένα στις εκθέσεις δυτικών υπηρεσιών αντικατασκοπίας και πληροφοριοδοτών. Η γεωγραφική εξάπλωση των εγκληματικών δικτύων του Κοσόβου περιγράφεται στις εκθέσεις μαζί με λεπτομέρειες για οικογενειακές και επιχειρηματικές διασυνδέσεις.
Οι ίδιες πηγές, με αναφορές στην ειρηνευτική δύναμη του Κοσόβου, περιγράφουν τον Τζαβίτ Χαλίτι ως σημαντικό πολιτικό και στενό σύμμαχο του Θάτσι, που βρίσκεται πίσω του, έχοντας άμεση διασύνδεση με την αλβανική μαφία.
Η βρετανική εφημερίδα “Γκάρντιαν” φιλοξενεί και τις δηλώσεις του κυβερνητικού εκπροσώπου στο Κόσοβο, ο οποίος απορρίπτει τις κατηγορίες ως λανθασμένες, χαλκευμένες από σερβικές πηγές και προϊόντα συνωμοσίας μεταξύ Σερβίας και Ρωσίας με στόχο την αποσταθεροποίηση του Κοσόβου.
Το Κόσοβο λειτουργούσε ως δυτικό προτεκτοράτο υπό την ομπρέλα του ΟΗΕ από το τέλος του νατοϊκού πολέμου στο Κόσοβο μέχρι το 2008, όταν οι αλβανοκοσοβάροι ηγέτες με την υποστήριξη των Δυτικών κήρυξαν την ανεξαρτησία του από τη Σερβία.

Ψήφισμα Συμβουλίου της Ευρώπης

Η Κοινοβουλευτική Συνέλευση του Συμβουλίου της Ευρώπης (PACE) υιοθέτησε ψήφισμα για την έκθεση του ειδικού εισηγητή του Συμβουλίου της Ευρώπης Ντικ Μάρτι αναφορικά με το παράνομο εμπόριο οργάνων στο Κόσοβο και τη βόρεια Αλβανία. Η έκθεση Μάρτι κατηγορεί τον Θάτσι και πολλά άλλα ανώτατα στελέχη του Απελευθερωτικού Στρατού του Κοσόβου για διασυνδέσεις με το οργανωμένο έγκλημα. Η έκθεση αναφέρει επίσης πως ο Θάτσι ασκούσε "βίαιο έλεγχο" στο εμπόριο ηρωίνης και φαίνεται να επιβεβαιώνει τις ανησυχίες ότι μετά το πέρας της σύρραξης με τη Σερβία ο στενός κύκλος του επιτηρούσε μια οργάνωση που δολοφονούσε σέρβους κρατούμενους, για να πουλήσει τους νεφρούς τους στη μαύρη αγορά.
Η έκθεση, με ορισμένες τροποποιήσεις, πέρασε με 169 ψήφους υπέρ, οκτώ κατά και 14 αποχές. Στην έκθεση του Ντικ Μάρτι αναφέρεται ανάμειξη του Θάτσι σε παράνομο εμπόριο οργάνων που αφαιρούνταν από Σέρβους στο Κόσοβο και τη βόρεια Αλβανία. Με το ψήφισμα καλούνται οι αλβανικές αρχές να συνεργαστούν ανεπιφύλακτα με την EULEX ή οποιοδήποτε άλλο διεθνές όργανο στη διεθνή έρευνα, προκειμένου να αποκαλυφθεί η αλήθεια για εγκλήματα που συνδέονται με τη σύγκρουση στο Κοσσυφοπέδιο. Στη συνεδρίαση της PACE στο Στρασβούργο ο Μάρτι ζήτησε την πλήρη διερεύνηση όσων αναφέρονται στην έκθεση για το παράνομο εμπόριο οργάνων και τόνισε ότι αυτή η έκθεση συντάχθηκε για όλες τις μητέρες στο Βελιγράδι και την Πρίστινα που του ζήτησαν βοήθεια, για να μάθουν τι συνέβη στα παιδιά τους.
Ο επικεφαλής της σερβικής αντιπροσωπείας Ντράγκολιουμπ Μιτσούνοβιτς δήλωσε ότι η έκθεση του Ντικ Μάρτι θα αποτελέσει τη βάση για να αρχίσουν έρευνες και να αποκαλυφθεί όλη η αλήθεια σχετικά με τους αγνοούμενους σε Κόσοβο και βόρεια Αλβανία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...