Τα μαγικά χαλιά της μιζας!!!!

Τα μαγικά χαλιά της Υγείας

Χιλιάδες ευρώ το χρόνο κοστίζει στο δημόσιο, κατάστημα που πουλάει χαλιά και υπάγεται σε οργανισμό που εποπτεύεται από το υπουργείο Υγείας. Απασχολεί δημοσίους υπαλλήλους και σπάνια είναι ανοικτό. Η έρευνα Λοβέρδου και οι αιτήσεις για... πρόωρη συνταξιοδότηση!
Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας "Τα Νέα" που επιβεβαίωσε το πρωί της Κυριακής ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Λοβέρδος, στην οδό Φιλελλήνων, λειτουργεί (τρόπος του λέγειν) κατάστημα το οποίο πουλάει χαλιά.
Το κατάστημα υπάγεται στο Εθνικό Κέντρο Κοινωνικής αλληλεγγύης, που είναι οργανισμός που εποπτεύεται από το υπουργείο Υγείας. Μέχρι εδώ καλά.
Το κατάστημα ανοίγει επτά το πρωί με μία το μεσημέρι και δεν λειτουργεί σύμφωνα με το ωράριο των εμπορικών καταστημάτων.
Τα χαλιά αγοράζονται από κυρίες σε όλη τη χώρα, που δουλεύουν ακόμα τον αργαλειό και πληρώνονται με τον κόμπο, οπότε υπάρχει και κοινωνική διάσταση, ωστόσο τα στοιχεία δείχνουν, πώς κάποιοι βρήκαν ευκαιρία να εκμεταλλευτούν αυτού του είδους τα καταστήματα.
Το μέσο κόστος ενός χαλιού που παράγεται από το ΕΚΚΑ αγγίζει τις 3.000 ευρώ, ενώ όπως αναφέρει η εφημερίδα, συνήθως το κατάστημα προμηθεύει δημόσιες υπηρεσίες, τράπεζες και υπουργεία.
Σε όλη τη χώρα υπάρχουν 25 ταπητουργεία του ΕΚΚΑ και απασχολούνται σε αυτά 48 δημόσιοι υπάλληλοι. Είκοσι εξ αυτών έχουν καταθέσει αίτηση για πρόωρη συνταξιοδότηση, ανάμεσά τους και η προϊσταμένη.
Συνολικά από την "επιχείρηση χαλιά" το δημόσιο μπαίνει μέσα περίπου 500.000 ευρώ το χρόνο, τα οποία θα μπορούσαν φυσικά να χρησιμοποιηθούν από το υπουργείο Υγείας, ιδιαίτερα σε αυτή την κρίσιμη συγκυρία.
Η έρευνα του υπουργού Υγείας
Ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Λοβέρδος, μιλώντας το πρωί της Κυριακής στην τηλεόραση του Mega, τόνισε ότι έκανε ο ίδιος έρευνα διαπιστώνοντας απίθανα πράγματα για το συγκεκριμένο "κατάστημα".
Πρώτον, σπάνια το βρίσκεις ανοικτό. Ο υπουργός έστειλε φωτογράφο να τραβήξει φωτογραφίες και όσες φορές πήγε τα ρολά ήταν κατεβασμένα.
Δεύτερον στο κατάστημα της Φιλελλήνων, απασχολούνται επτά (!) δημόσιοι υπάλληλοι.
Για το συγκεκριμένο κατάστημα, το δημόσιο πληρώνει ενοίκιο 10.000 ευρώ το μήνα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...