Είκοσι πέντε νεκροί από τις πλημμύρες στις Φιλιππίνες.Oπου φτωχός και η μοίρα του.

Είκοσι πέντε νεκροί από τις πλημμύρες στις Φιλιππίνες
Περίπου 60.000 άνθρωποι εγκατέλειψαν τις κατοικίες τους στη νότια Κίνα. Ο απολογισμός των πλημμυρών στις Φιλιππίνες από τα τέλη Δεκεμβρίου έφτασε τους 25 νεκρούς, ανακοίνωσαν οι αρμόδιες αρχές. Ο αριθμός των νεκρών αυξήθηκε στη διάρκεια της νύχτας εξαιτίας των νέων σφοδρών βροχοπτώσεων.
«Περίπου το 70% της περιοχής του Μπουτουάν έχει πλημμυρίσει», ανακοίνωσε η υπεύθυνη της υπηρεσίας Πολιτικής Προστασίας Μπλανς Γκομπενσιόνγκ.
Στην ίδια περιοχή, επτά άτομα που προσπάθησαν να κλέψουν κορμούς δέντρων βρήκαν τραγικό θάνατο όταν παρασύρθηκαν από τη βροχή.
Τα περισσότερα από τα θύματα πνίγηκαν, ενώ πέντε σκοτώθηκαν από κατολισθήσεις.
Οι καταρρακτώδεις βροχές που πλήττουν πέντε επαρχίες της νότιας Κίνας ανάγκασαν 58.000 να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους, που καταστράφηκαν, ανακοίνωσε το υπουργείο Κοινωνικών και Διοικητικών Υποθέσεων.
Από τις βροχές στις επαρχίες Ζιανγκσί, Χιουνάν, Τσονγκίνγκ, Σετσουάν και Γκουιζού ένας άνθρωπος έχασε τη ζωή του και περισσότερα από 1.200 σπίτια κατέρρευσαν, σύμφωνα με το υπουργείο.
Επίσης καταστράφηκαν 1.424.000 στρέμματα καλλιεργειών προκαλώντας ζημιές ύψους 1,35 δισεκατομμυρίων γιουάν (203,8 εκατομμύρια δολάρια).
kathimerini

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...