Ταφόπλακα στην υπόθεση Siemens....ΤΟ ΚΟΥΚΟΥΛΩΜΑ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ...ΝΑ ΤΟΥΣ ΧΑΙΡΟΜΑΣΤΕ!!!!

H ατιμωρησία του πολιτικού κόσμου συνεχίζεται...

Σε φιάσκο καταλήγει η διερεύνηση της υπόθεσης Siemens, καθώς η συναίνεση των κομμάτων για κοινό πόρισμα αποδείχθηκε «δήθεν» και ταυτόχρονα ευτελίστηκε ολόκληρη η διαδικασία, αφού από τις ατελείωτες μαρτυρικές καταθέσεις και τις χιλιάδες σελίδες της δικογραφίας κάθε κόμμα κατέληξε στο συμπέρασμα ότι δεν υπάρχει «μαύρο» πολιτικό χρήμα και δεν υπάρχουν ποινικές ευθύνες πολιτικών προσώπων, παρά μόνο πολιτικές.
ΑΠΟ ΤΟ newsbeast.gr
Ακόμη και η προσπάθεια να... συμμαζέψουν τα ασυμμάζευτα με την αναφορά δεκάδων ονομάτων πέφτει στο κενό, αφού για όλα τα πρόσωπα οι τυχόν ποινικές ευθύνες έχουν παραγραφεί - παρά την κίνηση της κυβέρνησης να αλλάξει το νόμο περί ευθύνης υπουργών.

Έτσι, και η σύσταση Προανακριτικής Επιτροπής στην οποία θα προχωρήσει, ως φαίνεται, η Βουλή δεν πρόκειται να βγάλει το μεγάλο «λαβράκι» και απλώς θα βάλει την... ταφόπλακα στην υπόθεση, δίνοντας για μια ακόμη φορά εύγλωττες απαντήσεις για την ατιμωρησία του πολιτικού κόσμου.

Για την ιστορία και μόνο, το ΠΑΣΟΚ αποδίδει πολιτικές ευθύνες για τον ΟΤΕ στους Τάσο Μαντέλη, Χρίστο Βερελή, Γιάννο Παπαντωνίου και Νίκο Χριστοδουλάκη, Μιχάλη Λιάπη και Γιώργο Αλογοσκούφη. Για τον ΟΣΕ στους Χρίστο Βερελή και Μιχάλη Λιάπη, ενώ για τη προμήθεια του C4I στους Γιάννο Παπαντωνίου, Γιώργο Βουλγαράκη, Βύρωνα Πολύδωρα, Προκόπη Παυλόπουλο και Χρήστο Μαρκογιαννάκη. Για τις προμήθειες στα εξοπλιστικά στον Άκη Τσοχατζόπουλο, για τις προμήθειες στο υπουργείο Πολιτισμού στον Μιχάλη Λιάπη και για την απομάκρυνση του Γιώργου Ζορμπά από την Αρχή για το ξέπλυμα μαύρου χρήματος στους Γιώργο Αλογοσκούφη και Γιάννη Παπαθανασίου.

Η Ν.Δ. θεωρεί «πράσινο» το σκάνδαλο της Siemens. Ότι συντελέστηκε, δηλαδή, επί κυβερνήσεων ΠΑΣΟΚ και πως οι δικοί της υπουργοί απλώς κλήθηκαν να υλοποιήσουν ειλημμένες αποφάσεις. Γι' αυτό το λόγο καταλογίζει πολιτικές ευθύνες στον Κώστα Σημίτη και σε όλους τους υπουργούς του ΠΑΣΟΚ που αναφέρονται και στο πόρισμα της κυβερνητικής πλειοψηφίας, συν τον Ευάγγελο Μαλέσιο για το C4I και τον Γιώργο Παπακωνσταντίνου (ως μέλος του ΔΣ του ΟΤΕ την περίοδο των συμβάσεων με τη γερμανική εταιρεία).

Δεν κατονομάζουν πολιτικούς στα πορίσματά τους τα κόμματα της Αριστεράς, ενώ ο ΛΑΟΣ κατονομάζει τους Κώστα Σημίτη, Ντόρα Μπακογιάννη, Κυριάκο Μητσοτάκη και Τάσο Μαντέλη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...