TV100: Πάρτι εκατομμυρίων πίσω απο τις κάμερες ΑΠΙΣΤΕΥΤΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ !!!

ΓΕΙΑ ΣΟΥ ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΟΠΟΥΛΕ ΜΕ ΤΙΣ ΑΠΛΟΧΕΡΙΕΣ ΣΟΥ!!!!!

να ειναι καλα τα κοροιδα που σε στηριζαν τοσα χρονια,η Θεσσαλονικη θα σε θυμαται για παντα!!!

Του Χρίστου Τελίδη, Εθνος
Μια δεύτερη μεγάλη «μαύρη» τρύπα αποτελούν για τον Δήμο Θεσσαλονίκης η δημοτική τηλεόραση TV 100 και το δημοτικό ραδιόφωνο FM 100, που κοστίζουν στον δήμο μόνο για τον τρέχοντα χρόνο το ποσό των 7.800.000 ευρώ -άμεση χρηματοδότηση-, ποσό που μεγαλώνει ακόμη περισσότερο με την έμμεση υποστήριξη που πρόσφερε μέχρι τώρα ο δήμος. Να σημειωθεί ότι ο προϋπολογισμός για φέτος είναι στα 9 εκατομμύρια ευρώ και τα έσοδα -λιγότερο από ένα εκατομμύριο ευρώ- δεν φτάνουν ούτε για τις αμοιβές των εργαζομένων στα συγκεκριμένα τμήματα που ασχολούνται με αυτό το αντικείμενο. Κι όλα αυτά όταν τηλεθέαση και ακροαματικότητα κινούνται σε επίπεδα κάτω της μίας μονάδας.
Για να έχει κανείς πραγματική αίσθηση του μεγέθους, να επισημάνουμε ότι το ποσό που δαπανά ετησίως ο δήμος για τα δημοτικά ΜΜΕ είναι το 4,5-5% του συνολικού προϋπολογισμού του, όταν το ποσό που διατίθεται για την κοινωνική πολιτική του δήμου είναι μόλις 2,5% του προϋπολογισμού.

Δύο ταχύτητεςΣτα δημοτικά μέσα φέρονται να εργάζονται συνολικά 210 άτομα, αλλά γίνεται ένα πραγματικό πάρτι. Σε αυτούς εμφανίζεται να πηγαίνει το συντριπτικά μεγάλο μέρος των μισθών και αποζημιώσεων. Ομως υπάρχουν δύο ειδών εργαζόμενοι, οι πατρίκιοι και οι πληβείοι.
Οι πρώτοι εξασφαλίζουν αμοιβές μέχρι και 6.000 - 7.000 ευρώ (μισθοί, υπερωρίες κ.λπ.), ενώ υπάρχει ένας αριθμός περί τα 17 άτομα που αν και πληρώνονται δεν εμφανίζονται ποτέ. Στη δεύτερη κατηγορία ανήκουν εκείνοι που παίρνουν τα χρήματα που προβλέπουν οι συμβάσεις. Δεκάδες χιλιάδες ευρώ δίνονται για υπερωρίες κάθε μήνα, όταν ελάχιστοι εκπληρώνουν, σε χρόνο εργασίας, τις συμβατικές τους υποχρεώσεις.
Μάλιστα τις τελευταίες ημέρες, μετά τη νίκη του Γιάννη Μπουτάρη, αρκετοί μένουν όρθιοι, σε τηλεόραση και ραδιόφωνο, γιατί δεν υπάρχουν γραφεία να καθίσουν και δεν έχουν αντικείμενο.
Η δημοτική τηλεόραση πριν από λίγους μήνες είχε ζήσει κωμικοτραγικές καταστάσεις, αφού ο αντιπρόεδρος της δημοτικής επιχείρησης έδειχνε ιδιαίτερη προτίμηση σε συνεργασίες με κοπέλες από ανατολικές χώρες, ενώ αντιδήμαρχος απαίτησε και γραμματέας πήρε εκπομπή στην τηλεόραση.
Οι ελλείψειςΣτο κανάλι δεν υπάρχει ένα link για ζωντανές μεταδόσεις και υποχρεώνονται να νοικιάζουν, με αποτέλεσμα μόνο τα ενοίκια ενός έτους να αρκούν για να αγορασθούν δύο νέα.
Οι πομποί είναι απαρχαιωμένοι, παρουσιάζουν συνεχώς βλάβες, δεν έχουν την αναγκαία απόδοση και καταναλώνουν ρεύμα αξίας εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ, που πληρώνει ο δήμος χωριστά.
Τέλος υπάρχει εκκρεμότητα και με το αγγελιόσημο -δεν έχουν πληρώσει ούτε ευρώ- και η Εταιρεία Προστασίας της Πνευματικής Ιδιοκτησίας (ΑΕΠΙ) έχει πάει τη δημοτική επιχείρηση και τον δήμο στα δικαστήρια.
Εκτός προγράμματος η αντιπολίτευσηΤα δημοτικά ΜΜΕ έχουν εξελιχθεί, ιδιαίτερα στα τελευταία 12 χρόνια της θητείας του Βασίλη Παπαγεωργό-πουλου, στο μακρύ χέρι ενός καθεστώτος προπαγάνδας και κομματικού ρουσφετιού της «γαλάζιας» διοίκησης. Μακριά από όσα επιτάσσουν οι κανόνες δεοντολογίας για τα δημόσια ΜΜΕ, η ΤV 100 και το FM 100 αποτέλεσαν μέσα προβολής με κάθε τρόπο του Βασίλη Παπαγεωργόπουλου και της διοίκησής του, κατά δεύτερο λόγο του Παναγιώτη Ψωμιάδη καθώς και της Νέας Δημοκρατίας.
Από κοντά και του μητροπολίτη Θεσσαλονίκης κ. Ανθιμου στο τρίπτυχο «Πατρίς, Ορθοδοξία, Οικογένεια». Είναι χαρακτηριστικό ότι η ΤV 100 είναι αυτή που διαθέτει το προσωπικό της και κάνει την παραγωγή κάθε Κυριακή της κάλυψης του κ. Ανθιμου και των πύρινων κηρυγμάτων του και τα προσφέρει και στα άλλα κανάλια. Η εβδομαδιαία πολύωρη τηλεοπτική εκπομπή του δημάρχου με τον διευθυντή της τηλεόρασης αποτελεί μνημείο προπαγανδιστικής εκπομπής στο πανελλήνιο ενώ την ίδια ώρα η αντιπολίτευση ήταν αποκλεισμένη.
ΚΑΙ ΠΟΛΥΘΕΣΙΤΕΣ
Επιφανή  στελέχη στο  μισθολόγιο
Ως μισθοδοτούμενος υπάλληλος της δημοτικής επιχείρησης εμφανίζεται και πρώην περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων της ΝΔ, ο οποίος αν και η θητεία του τελείωσε εδώ και πάνω από ένα χρόνο δεν εμφανίστηκε για να εργαστεί.
Στελέχη της ΝΔ, που χρησιμοποιούνται για να ελέγχουν τον μηχανισμό, έχουν μηνιαίες απολαβές της τάξης των 5.000 - 7.000 ευρώ. Ο διευθυντής της τηλεόρασης πέραν του αυξημένου μισθού του (υπερωρίες κ.ά.) επί ΝΔ, παρά το γεγονός ότι δεν το επέτρεπε η σύμβασή του, φερόταν να εργάζεται και στο αγροτικό κανάλι του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης. Στην πραγματικότητα όμως είχε αναλάβει την επιλεκτική προβολή του τότε υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης από τον σταθμό.
Γονική παροχή
Επιπλέον, ο διευθυντής τηλεόρασης προσέλαβε στον σταθμό και την κόρη του. Αθλητικός συντάκτης που εργάζεται στην Αθήνα -επιλογή του ίδιου του Βασίλη Παπαγεωργόπουλου- κατά την επιστροφή του κάθε Παρασκευή στη Θεσσαλονίκη κάνει ραδιοφωνική εκπομπή μίας ώρας, για την οποία αμείβεται με πάνω από 4.000 ευρώ.
Περί τις 6.000 ευρώ τον μήνα καταβάλλονται από τον δήμο, για υπερωρίες που γίνονται στις... Βρυξέλλες, για υπάλληλο αποσπασμένο σε γραφείο ευρωβουλευτή, ενώ άλλες 20.000 ευρώ τον χρόνο πληρώνονται από τη δημοτική επιχείρηση για δαπάνες ενημέρωσης και προβολής του Β. Παπαγεωργόπουλου. Τα χρήματα αυτά, επειδή τα έχει κόψει ο πάρεδρος του Ελεγκτικού, φορτώθηκαν στη δημοτική επιχείρηση.
ΧΡΙΣΤΟΣ ΤΕΛΙΔΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...