Ένωση Συντακτών Πελοποννήσου :Zητεί παρέμβαση εισαγγελέα

Για την επίθεση κατά δημοσιογράφου

Την παρέμβαση του προϊσταμένου της εισαγγελίας Πρωτοδικών Πάτρας ζήτησε σήμερα η Ένωση Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Πελοποννήσου - Ηπείρου - Νήσων, με αφορμή τα όσα έγιναν εναντίον δημοσιογράφου κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου, μετά το τέλος του αγώνα Παναχαϊκής - Ασπρόπυργου, για το πρωτάθλημα της Γ΄ εθνικής ποδοσφαίρου.

Ο πρόεδρος και ο γενικός γραμματέας της Ένωσης επισκέφθηκαν τον προϊστάμενο της εισαγγελίας και αφού τον ενημέρωσαν για όσα έχουν καταγγελθεί, ζήτησαν την παρέμβαση του για την προστασία του δημοσιογράφου.

Σε ανακοίνωσή του το Δ.Σ. της ΕΣΗΕΠΗΝ «εκφράζει τον βαθύτατο αποτροπιασμό και την ομόθυμη καταδίκη του για την επίθεση που δέχθηκε κατά τη διάρκεια της συνέντευξης τύπου ο αθλητικός συντάκτης της εφημερίδας "Πελοπόννησος" Χρήστος Βεργανελάκης».

«Ο κ. Κούγιας», αναφέρει η ανακοίνωση, «τελώντας σε παράκρουση και με σκοπό να τρομοκρατήσει τον συνάδελφο, εξαπέλυσε σε βάρος του φραστική επίθεση, καθυβρίζοντας τον και απειλώντας τον με εκφράσεις πεζοδρομιακού χαρακτήρα, ενώ ενώπιον δεκάδων ατόμων που βρίσκονταν εκείνη τη στιγμή στην Αίθουσα Τύπου τον έφτυσε δύο φορές στο πρόσωπο! Στη συνέχεια άγνωστοι άνδρες που εισέβαλαν στον χώρο της συνέντευξης, προφανώς συνεργάτες του κ. Κούγια, προπηλάκισαν τον συνάδελφο και με σπρωξιές (!) τον υποχρέωσαν να αποχωρήσει από την Αίθουσα Τύπου.

Πρόκειται για πρωτοφανές περιστατικό στα χρονικά της τοπικής αθλητικής δημοσιογραφίας, ενδεικτικό του πως αντιλαμβάνεται ο κ. Κούγιας τον ρόλο του Τύπου και την ελεύθερη έκφραση γνώμης και κριτικής. Να σημειωθεί ότι πριν την βάναυση επίθεση του Προέδρου της ΠΑΕ Παναχαϊκή, σε βάρος του Χρήστου Βεργανελάκη είχε καταφερθεί με απαξιωτικούς χαρακτηρισμούς και ο προπονητής της ομάδας Ηλίας Φυντάνης.

Δεν είναι η πρώτη φορά που ο Χρήστος Βεργανελάκης τίθεται στο στόχαστρο του κ. Κούγια. Ο Πρόεδρος της Παναχαϊκής, θεωρώντας –προφανώς- εαυτόν στο απυρόβλητο, επιχειρεί με κάθε τρόπο να τρομοκρατήσει οποιονδήποτε ασκεί κριτική στα πεπραγμένα του.
Το Δ.Σ. της ΕΣΗΕΠΗΝ, θεωρώντας εξαιρετικά σοβαρό το περιστατικό, ζητά από τις αρμόδιες αρχές την προστασία του συναδέλφου. Ο κ. Κούγιας και οι συν αυτώ, αρνούμενοι να δεχθούν την διαφορετική άποψη και την δημοσιογραφική κριτική έχουν ξεφύγει από όσα οι κανόνες της αξιοπρεπούς αλλά και της νόμιμης συμπεριφοράς επιτάσσουν.
Τέλος, περιστατικά όπως αυτό σε βάρος του Χρήστου Βεργανελάκη, δεν είναι δυνατόν να κάμψουν το φρόνημα των δημοσιογράφων, ούτε να τους απομακρύνουν από τον ρόλο τους που είναι η ενημέρωση της κοινής γνώμης, η αποκάλυψη της αλήθειας, ο έλεγχος και η κριτική κάθε δημόσιας δραστηριότητας», καταλήγει η ανακοίνωση της ΕΣΗΕΠΗΝ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...