ΕΝΚΛΩ:Σε απόγνωση βρίσκονται οι 650 εργαζόμενοι,παραμένουν απλήρωτοι εδώ και 24 μήνες

Σημείο μηδέν για την ΕΝΚΛΩ 
Υποδοχή στον πρωθυπουργό κατά την επίσκεψή του στην Κομοτηνή ετοιμάζουν για αύριο οι εργαζόμενοι 


Στον αέρα παραμένει η χρηματοδότηση της Ενωμένης Κλωστοϋφαντουργίας, καθώς δυο από τις πέντε τράπεζες – Alpha και Εμπορική- αρνούνται να δώσουν το πράσινο φως για τη χορήγηση του δανείου των 27 εκατ. ευρώ, παρά το γεγονός ότι υπάρχει νόμος του κράτους από τον Ιούνιο του 2010 για τη χρηματοδότηση της εταιρείας με εγγυήση του ελληνικού δημοσίου.
 Επιχείρηση και εργαζόμενοι συστήνουν κοινό μέτωπο, ώστε να ασκήσουν πιέσεις και να...
δοθούν τα χρήματα, προκειμένου να αποφευχθεί το λουκέτο στην εταιρεία.
 «Όσο καθυστερούμε το μοιραίο θα φτάσει», τόνισε ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας Γιάννης Μουσουλίδης, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου, σημειώνοντας, ωστόσο, ότι η ίδια η εταιρεία δεν μπορεί να προχωρήσει σε πτώχευση, καταδικάζοντας όλες τις οικογένειες των εργαζομένων. 
Κάλεσε από όλες τις πλευρές να πρυτανεύσει η λογική προκειμένου να δοθεί λύση. Όπως είπε ο κ. Μουσουλίδης «πέντε τράπεζες αρνούνται να δώσουν 5 εκατ. και προτιμούν να γράψουν ζημιά 230 εκατ. ευρώ (σε περίπτωση λουκέτου της ΕΝΚΛΩ)». 
Σημειώνεται ότι από τα 27 εκατ. ευρώ για τη χρηματοδότηση της εταιρείας, το 80% εγγυάται το ελληνικό δημόσιο. Επίσης, από τα 300 εκατ. ευρώ που είναι το χρέος της εταιρείας, τα 230 είναι πιστωμένα απο τις τράπεζες. «Όσο περνάει ο καιρός δεν θα φτάνουν τα 27 εκατ. ευρώ για την επαναλειτουργία των εργοστασίων» υπογράμμισε ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας. 
Αναφορικά με τις ενστάσεις της Ε.Ε. ο κ. Μουσουλίδης σχολίασε: «Θεωρώ ότι όταν το ελληνικό κράτος κάνει μια κίνηση, θεωρώ ότι είναι σύννομη, ακόμα όμως και αν υπάρχουν κενά, υπάρχουν οι διαδικασίες ώστε να λύνονται». Σύμφωνα με τον κ. Μουσουλίδη η εταιρεία έχει συνεχώς συναντήσεις για το θέμα τόσο με υπουργικά στελέχη της κυβέρνησης, όσο και με τις τράπεζες, χωρίς, ωστόσο, να υπάρχει κάποια θετική εξέλιξη.
 Το 2010 η περιουσία της ΕΝΚΛΩ κοστολογείται στα 164 εκατ. ευρω, με 17 βιομηχανοεργοστάσια σε όλη τη χώρα, πάνω από 1.000 στρέμματα οικόπεδα, εκ των οποίων η κάλυψη σε κτίρια είναι στα 400 τμ. «Είμαστε όμοιροι της κατάστασης» 
Σε απόγνωση βρίσκονται οι περίπου 650 εργαζόμενοι της ΕΝΚΛΩ, οι οποίοι παραμένουν απλήρωτοι εδώ και 24 μήνες με τη συνολική οφειλή από την πλευρά της εταιρείας που ξεπερνά τα 18 εκατ. ευρώ. Για αύριο ετοιμάζουν «υποδοχή» στον πρωθυπουργό κατά την επίσκεψή του στην Κομοτηνή. «Θέλουμε να μας πει τι έχει κάνει έως τώρα» τόνισε ο πρόεδρος των εργαζομένων Πέλλας Ηρακλής Σουμελής. Μάλιστα, οι εργαζόμενοι έχουν στείλει και επιστολή στον πρωθυπουργό, όπου ζητούν συνάντηση μαζί του για το θέμα. 
«Θέλουμε και ζητάμε όπως ενέκριναν το επιχειρησιακό σχέδιο, να δοθεί η χρηματοδότηση, να ξεκινήσουν να λειτουργούν τα εργοστάσια και να πληρωθούν οι εργαζόμενοι» είπε απο την πλευρά του ο πρόεδρος του σωματείου εργαζομένων Ημαθίας Ηλίας Χαρίσης. Οι εργαζόμενοι ζητούν από την πολιτεία να αναλάβει τις ευθύνες της και να γίνει πράξη ο νόμος που έχει ψηφιστεί αναφορικά με την χρηματοδότηση της ΕΝΚΛΩ. «Πώς είναι δυνατόν οι τράπεζες να αγνοούν προκλητικά αποφάσεις της κυβέρνησης και του ίδιου του πρωθυπουργού», τονίζουν οι εργαζόμενοι.
απο τη voria.gr

1 σχόλιο:

  1. Η ΝΔ ΕΔΩΣΕ ΣΤΙΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ 28 ΔΙΣ ΤΟ 2008
    ΤΟ ΠΑΣΟΚ ΕΔΩΣΕ ΚΑΙ ΑΥΤΟ 28 ΔΙΣ ΤΟ 2009 ΚΑΙ ΑΛΛΑ 30ΔΙΣ ΤΟ 2010
    ΣΥΝΟΛΟ 86 ΔΙΣ ΕΓΓΥΗΣΕΙΣ ΧΩΡΙΣ ΑΥΤΑ ΘΑΕΙΧΑΝ ΧΡΕΟΚΟΠΗΣΕΙ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ Η ΕΝΗΚΗ ΘΑ ΕΒΑΖΕ ΛΟΥΚΕΤΟ...
    ΝΑ ΠΙΕΣΕΙ Ο ΠΡΟΘΥΠΟΥΡΓΟΣ ΤΙΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΝΑ ΔΩΣΟΥΝ ΤΑ ΛΕΥΤΑ ΣΤΗΝ ΕΝΚΛΩ.. ΟΙ ΕΡΓΑΤΕΣ ΠΕΙΝΑΝΕ 2 ΧΡΟΝΙΑ ΝΤΡΟΠΗ.................

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...