ΠΑΣΟΚΙΚΟΣ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΜΟΣ


"Δωράκια" από ΔΕΗ στη ΓΕΝΟΠ

Το ποσό των 25,2 εκατ. ευρώ έχει εισπράξει αθροιστικά από το 1999 έως σήμερα η ΓΕΝΟΠ από τις εκάστοτε διοικήσεις της ΔΕΗ, ενώ μόνο από το 2004 έως σήμερα, το συνδικάτο λαμβάνει κονδύλια που ξεπερνούν τα 3 εκατ. ευρώ ετησίως, σύμφωνα με επίσημο έγγραφό της που είδε το φως της δημοσιότητας την Πέμπτη (17/02)

Σύμφωνα με “Τα Νέα”, το επίσημο έγγραφο της διοίκησης της ΔΕΗ προς την υπουργό Περιβάλλοντος, Τ. Μπιρμπίλη, που διέρρευσε στην ιστοσελίδα “Euro2day”, αποκαλύπτει τον τρόπο, με τον οποίο αυξάνονταν τα έσοδα του συνδικάτου της ΔΕΗ, είτε μέσω θεσμοθετημένων συμβάσεων εργασίας (1999 και 2001) είτε µε διοικητικές αποφάσεις.
Τα περί ου ο λόγος κονδύλια αφορούσαν...
“µετακινήσεις µελών της στο εξωτερικό', “ανάπτυξη σχέσεων εργαζοµένων και συµµετοχή τους σε οµοειδείς οργανώσεις”, “ανάπτυξη κοινωνικών προγραµµάτων” και  “προγράµµατα κοινωνικού και αγροτικού τουρισµού”.
Σύμφωνα με το έγγραφο, ενώ τα ετήσια κονδύλια που έπαιρνε µέχρι το 2004, κυµαίνονταν στα επίπεδα του 1 εκατ. ευρώ, από το 2005 και µετά, τα ποσά αυτά σχεδόν τετραπλασιάστηκαν κι εκτινάχθηκαν στα 3,6 εκατ. ευρώ.
Αυτό συνέβη, όπως δήλωσε στα “Νέα” ο πρόεδρος της ΓΕΝΟΠ, Ν. Φωτόπουλος, επειδή ο τότε υπουργός Ανάπτυξης, Δ. Σιούφας, αποφάσισε να δώσει bonus στο συνδικάτο, για την άψογη ανταπόκριση του προσωπικού της ΔΕΗ στις αυξηµένες ανάγκες ηλεκτροδότησης της χώρας το 2004, κατά την περίοδο των Ολυµπιακών Αγώνων.
Το ποσό αυτό, ύψους 2,5 εκατ. ευρώ, που παρέμεινε στα έσοδα της ΓΕΝΟΠ και το 2006 (οπότε είχε αλλάξει η διοίκηση) θα εκχωρούνταν από τα κέρδη της επιχείρησης για την κάλυψη των αναγκών της ΔΕΗ, είτε επρόκειτο για μετακινήσεις μελών στο εξωτερικό, κοινωνικά προγράμματα ή άλλες δραστηριότητες.
Με τη νέα μάλιστα διοίκηση της ΔΕΗ εκείνη την περίοδο, σύμφωνα με το έγγραφο, τα συνολικά ποσά επιχορηγήσεων προς το συνδικάτο εκτοξεύθηκαν στα 4,7 εκατ. ευρώ, ενώ το 2007 (οπότε είχε αλλάξει και πάλι η διοίκηση) το συνδικάτο εισέπραξε αθροιστικά 3,09 εκατ. (εκ των οποίων τα 2,3 εκατ. πηγαίνουν στο ταµείο του νέου φορέα), 3,2 εκατ. το2008 (2,4 εκατ.το αντίστοιχο ποσό) και 3,26 εκατ. το 2009 (2,5 εκατ. ευρώ).
Ακόμη, το έγγραφο αποκαλύπτει πως η ΓΕΝΟΠ έλαβε από τη ΔΕΗ επιχορήγηση 534.000 ευρώ ως “κάλυψη ετησίων δαπανών προϋπολογισµού ΓΕΝΟΠ” και ως “κάλυψη δαπανών για δραστηριότητες που αφορούν σε θέµατα της ΔΕΗ” (ηµερίδες, σεµινάρια, κλπ) και επιπλέον 72.000 ευρώ για την “κάλυψη δαπανών για µετακινήσεις µελών της στο εξωτερικό”.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...