Ν.Α.Τ.Ο. ....ΟΠΩΣ ΠΑΝΤΑ


Το ΝΑΤΟ κάλυπτε την κοσοβάρικη μαφία!

ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ
Έγγραφο της KFOR αποκαλύπτει πως γνώριζαν και τους προστάτευαν..
Τρία χρόνια μετά τη μονομερή ανακήρυξη της ανεξαρτησίας του Κοσσυφοπεδίου και δώδεκα χρόνια από την επίθεση του ΝΑΤΟ κατά της Σερβίας (με αφορμή το Κοσσυφοπέδιο), έρχονται στη δημοσιότητα απόρρητα έγγραφα της υπηρεσίας πληροφοριών της...ΝΑΤΟϊκής δύναμης (KFOR) που επανατοποθετούν συνολικά το πρόβλημα των Δυτικών Βαλκανίων.
Η 41 σελίδων αναφορά, μέρος της οποίας παρουσίασε η Κ.Ε. της 2ας Φεβρουαρίου, κατονομάζει τον σημερινό πρωθυπουργό του Κοσόβου και πρώην ηγέτη του UCK, Χασίμ Θάτσι, ως το «μεγάλο ψάρι» του οργανωμένου εγκλήματος στην περιοχή και του αποδίδει ηγετικό ρόλο στο λαθρεμπόριο όπλων, ναρκωτικών, ανθρώπων και πετρελαίου.

Επίσης, αναφέρει για τον πρώην πρωθυπουργό της Αλβανίας και τότε ηγέτη του Σοσιαλιστικού κόμματος, Φάτος Νάνο, ότι οργάνωσε το λαθρεμπόριο όπλων από την Αλβανία προς τους Κοσοβάρους αντάρτες (πριν από την επίθεση του ΝΑΤΟ) σε συνεργασία με το δεξί χέρι του Θάτσι, τότε υπεύθυνο για την οικονομική βοήθεια, τον ανεφοδιασμό και τον εξοπλισμό του UCK, Τζαβίτ Χαλίτι.

Γνώριζαν, αλλά κάλυψανΗ ημερομηνία συγγραφής της αναφοράς είναι η 10η Μαρτίου 2004, πολύ πριν από την ανακήρυξη της ανεξαρτησίας του Κοσόβου. Δηλαδή, οι Υπηρεσίες Πληροφοριών της Δύσης όχι μόνο γνώριζαν την εγκληματική δραστηριότητα επιφανών πολιτικών της περιοχής, αλλά τους κάλυψαν, τους προστάτεψαν, τους άφησαν να συνεχίσουν να δρουν και τελικά τους στήριξαν πολιτικά, ελλείψει άλλων αξιόπιστων συμμάχων.
Οι -πιθανότατα Βρετανοί- συντάκτες περιγράφουν με πολύ επαγγελματικό και εξαντλητικό τρόπο το δίκτυο του οργανωμένου εγκλήματος που περιβάλλει τον Χασίμ Θάτσι και τη «συμμορία της Ντρένιτσα» και αποδεικνύει πόσο στενά ταυτισμένη -συχνά δυσδιάκριτη- είναι η πολιτική και η μαφιόζικη δράση στην περιοχή.
Στο επίκεντρο της αναφοράς είναι ο στενός συνεργάτης του Θάτσι, Τζαβίτ Χαλίτι, πρώην βουλευτής, πρώην ηγετικό στέλεχος του UCK, νυν πολυεκατομμυριούχος, μεγαλοϊδιοκτήτης ακινήτων σε Κόσοβο, Αλβανία και Ελβετία, πρώην μέλος του Δ.Σ. της πετρελαϊκής εταιρείας του Κοσόβου, ο οποίος «είναι ηγετική φυσιογνωμία του εγκλήματος στο Κόσοβο... έχει ισχυρούς δεσμούς με την αλβανική μαφία... και πιθανότατα στέλεχος των μυστικών υπηρεσιών του Κοσόβου ή και της Αλβανίας. Είναι η δύναμη πίσω από τον πρωθυπουργό Θάτσι, τον οποίο ελέγχει, καθώς οι δύο άνδρες έχουν αμοιβαίους οικονομικούς δεσμούς... Κάνει για τον Θάτσι τη "βρόμικη" δουλειά. Πολύ αναμεμιγμένος σε δίκτυα πορνείας, λαθρεμπορίου όπλων, πετρελαίου και ναρκωτικών και συνδέεται στο λαθρεμπόριο όπλων με τον Φάτος Νάνο... Πιθανότατα ενέχεται σε δυο δολοφονίες Αλβανών του Κοσόβου: του Μουσταφά Τζεμάλι (το 2000), στενού συνεργάτη και συμβούλου του πρώην Κοσοβάρου πρωθυπουργού, Ιμπραχίμ Ρουγκόβα, και του Ιλίρ Κουνοσέτι». Ο τελευταίος είχε ετοιμάσει εξασέλιδη αναφορά προς τις αρχές, με την οποία περιέγραφε τις παράνομες δραστηριότητες του Χαλίτι. Ο Ιλίρ δολοφονήθηκε το 1998, ένα χρόνο πριν από την εξέγερση των Αλβανών του Κοσσυφοπεδίου και τη ΝΑΤΟϊκή επίθεση. Δηλαδή, οι αρχές ασφαλείας των δυτικών κρατών γνώριζαν από τότε ποιοι είναι οι άνθρωποι με τους οποίους συνεργάζονται...
Ακόμη πιο αποκαλυπτικό όμως είναι το σχόλιο του ΝΑΤΟϊκού αξιωματικού που περιγράφει τις σχέσεις Χαλίτι-Νάνο:
«Χαλίτι και Νάνο ήταν από την αρχή της σύγκρουσης στο Κοσσυφοπέδιο αναμεμιγμένοι στην αποσταθεροποίηση της περιοχής για να υλοποιήσουν το σχέδιό τους για τη Μεγάλη Αλβανία».

Τούρκοι εξτρεμιστές
Ο Χαλίτι περιγράφεται ακόμη να σχετίζεται ή και να αντιπαλεύει με άλλες αλβανικές ομάδες (φατρίες) οργανωμένου εγκλήματος, με πολλές λεπτομέρειες για την περιοχή ευθύνης, τη δράση, τη στελέχωση, τα συμφέροντα και τους πολιτικούς συμμάχους της κάθε ομάδας. Σε μια παράγραφο υπάρχει και η πληροφορία ότι σχετίζεται με εταιρεία στην Ελβετία (κατονομάζεται) που χρηματοδοτεί Τούρκους εξτρεμιστές και ένοπλες ισλαμικές ομάδες.

Το όνομα του Χαλίτι (αλλά και του Χασίμ Θάτσι) αναφέρεται επίσης στην έκθεση του Ελβετού βουλευτή και εισαγγελέα Ντικ Μάρτι, ο οποίος με πρόσφατη αναφορά του στο Συμβούλιο της Ευρώπης εμπλέκει τους δύο Κοσοβάρους πολιτικούς και στην υπόθεση της βίαιης αφαίρεσης οργάνων (νεφρών) από Σέρβους και Τσιγγάνους αιχμαλώτους πολέμου στο Κοσσυφοπέδιο και την Αλβανία. Το Συμβούλιο της Ευρώπης διέταξε να γίνει εισαγγελική έρευνα από την αρμόδια ευρωπαϊκή αρχή που δρα στο Κοσσυφοπέδιο, την EULEX. Ομως, πόσο μπορεί η ελλιπώς στελεχωμένη και άπειρη υπηρεσία της EULEX να φέρει σε πέρας μια τόσο σημαντική και περίπλοκη έρευνα; Ποια προστασία παρέχεται στους μάρτυρες; Την προηγούμενη φορά που έγινε απόπειρα να κατηγορηθεί ένα άλλο πρώην στέλεχος του UCK και πρώην πρωθυπουργός του Κοσόβου, ο Ραμνούς Χαραντινάι, από το Διεθνές Δικαστήριο, οι μάρτυρες κατηγορίας είτε αναίρεσαν τις καταθέσεις τους είτε βρέθηκαν δολοφονημένοι.
Είναι φανερό ότι η περιοχή απέχει ακόμη πάρα πολύ από τη λειτουργία ενός κράτους δικαίου. Κι όσο υπάρχει πολιτική στήριξη της Δύσης στους πολιτικούς που εμπλέκονται ευθέως, αν δεν ηγούνται, με το οργανωμένο έγκλημα στην περιοχή, τόσο θα δυσκολεύεται να λειτουργήσει δημοκρατικά και ελεύθερα η τοπική κοινωνία, που βρίσκεται σε αδιέξοδο. Η διαπλοκή μαφίας και πολιτικών που στηρίζονται από τις Ηνωμένες Πολιτείες και την Ευρωπαϊκή Ενωση κρατάει τώρα πάνω από 10-15 χρόνια. Αποτέλεσμα είναι σήμερα να έχει δημιουργηθεί μια μαύρη τρύπα ανομίας και αστάθειας, όπου αντί του κράτους δικαίου, βασιλεύει ο νόμος του οργανωμένου εγκλήματος και η ομερτά. Θύματα αυτής της πολιτικής δεν είναι μόνον οι Ευρωπαίοι πολίτες, αλλά κυρίως οι κάτοικοι του Κοσσυφοπεδίου και της Αλβανίας, που συνεχίζουν να ζουν μέσα στη φτώχεια, ενώ οι ναρκοβαρόνοι-πολιτικοί πλουτίζουν και νέμονται ιδιοκτησιακά την εξουσία.

enet.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...