ΕΦΥΓΕ Ο ΔΙΚΤΑΤΟΡΑΣ....ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΕΚΑΤΣΕ ΣΤΟ ΣΒΕΡΚΟ Ο ΣΤΡΑΤΟΣ!!!

Ο Μουμπάρακ, εγκατέλειψε...
 Μετά από 18 ημέρες διαδηλώσεων, ο πρόεδρος της Αιγύπτου παραιτήθηκε, μεταβιβάζοντας την εξουσία στο στρατό. Πανηγυρισμοί στην πλατεία Ταχρίρ. 

Δημοσιεύτηκε:news247.gr 
 Τέλος εποχής στην Αίγυπτο. Μετά 30 χρόνια παντοδυναμίας και 18 ημέρες διαδηλώσεων, ο Χόσνι Μουμπάρακ υπέβαλε την παραίτησή του από την προεδρία της χώρας, λίγες μόνο ώρες μετά το διάγγελμά του με το οποίο επέμενε ότι θα παραμείνει στην εξουσία έως τις εκλογές του Σεπτεμβρίου. Την παραίτηση Μουμπάρακ ανακοίνωσε o αντιπρόεδρος Ομαρ Σουλειμάν σε σύντομο μήνυμά του στην κρατική ραδιοτηλεόραση.
 Ο Σουλειμάν δήλωσε ότι η εξουσία μεταβιβάστηκε από τον Μουμπάρακ στον στρατό, και ότι το ανώτατο συμβούλιο ένοπλων δυνάμεων της Αιγύπτου ηγείται πλέον της χώρας. "Ο πρόεδρος Μουμπάρακ εγκατέλειψε την Προεδρία της χώρας" Σύμφωνα με ανακοίνωση, την εξουσία αναλαμβάνει το Ανώτατο Στρατιωτικό Συμβούλιο.
 Πανηγυρισμοί ξέσπασαν αμέσως μετά την παραίτηση, στην πλατεία Ταχρίρ. Ο Χόσνι Μουμπάρακ, νωρίτερα είχε αποχωρήσει από το Κάιρο, μαζί με την οικογένειά του και σύμφωνα με πληροφορίες μετέβη στο θέρετρο Σαρμ-Ελ-Σέιχ. "Συγχαρητήρια στην Αίγυπτο, ο εγκληματίας έφυγε από το μέγαρο", έγραψε στο Twitter ο Ουάελ Γόνεμ, το στέλεχος του αμερικανικού ομίλου Google που συνελήφθη και κρατήθηκε επί πολλές ημέρες από τις αιγυπτιακές υπηρεσίες ασφαλείας επειδή συμμετείχε στις αντικυβερνητικές διαδηλώσεις. "Πρόκειται για την παραίτησή μου τόσο από τη θέση μου όσο και από το κόμμα" δήλωσε ο κ. Μπαντράουι μιλώντας στο ιδιωτικό τηλεοπτικό δίκτυο Αλ Χαγιάτ. Τη στιγμή που ο αιγύπτιος αντιπρόεδρος Όμαρ Σουλεϊμάν σε σύντομο μηνυμά του ανακοίνωσε ότι ο Χόσνι Μουμπάρακ παραιτήθηκε από την προεδρία της χώρας, εκατοντάδες χιλιάδες πολίτες που είχαν κατακλύσει την πλατεία Ταρχίρ και τους γύρω δρόμους της πρωτεύουσας και ανέμεναν επί ημέρες την είδηση της αποχώρησής του, άρχισαν τους πανηγυρισμούς, τους χορούς, τα τραγούδια. 
 Ο εκπρόσωπος Τύπου των αιγυπτιακών ενόπλων δυνάμεων έφτασε στο προεδρικό μέγαρο απ' όπου και θα εκφωνήσει έκτακτη ανακοίνωση. Την ίδια στιγμή πάνω από ένα εκατομμύριο Αιγύπτιοι κρατώντας αιγυπτιακές σημαίες και πλακάτ με ειρηνικά συνθήματα ζητωκραύγαζαν "Ο λαός έριξε το καθεστώς", "Νικήσαμε", "Είμαστε ελεύθεροι" σε ένα ξέσπασμα χαράς και ικανοποίησης. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...