Αποφάσεις που θυμίζουν άλλες εποχές - Απαγορεύθηκε η κυκλοφορία και η δημόσια συνάθροιση στις Σέρρες



- Εξηγήσεις από τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη, ζήτησε η ΝΔ.
- Κάνουν λόγο για χούντα και "Αρκουδέα"
- Δείτε όλη την απόφαση της Αστυνομικής Διεύθυνσης Σερρών

















'Οπως είπε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ, Κώστας Μαρκόπουλος, πρόκειται για απόφαση του Ταξίαρχου της Αστυνομικής Διεύθυνσης Σερρών περί απαγόρευσης κίνησης γεωργικών μηχανημάτων στον Προμαχώνας και στην πέριξ περιοχή, καθώς επίσης και η απαγόρευση κάθε δημόσιας-υπαίθριας συνάθροισης ή πορείας επί του εθνικού δικτύου στην παραπάνω περιοχή.

"Αυτό", είπε ο κ. Μαρκόπουλος, "είναι αφαίρεση στοιχειωδών Συνταγματικών ελευθεριών. Θυμίζει άλλες εποχές.
Τις εποχές, είτε της Χούντας, είτε τις πρακτικές του μακαρίτη του Αρκουδέα με τη ζάχαρη στα ρεζερβουάρ των τρακτέρ.
Η απόφαση δεν είναι απόφαση ενός Ταξίαρχου άλλης εποχής, η απόφαση αυτή είναι επί Πρωθυπουργίας Γιώργου Παπανδρέου και Υπουργού Προστασίας του Πολίτη, Χρήστου Παπουτσή."

«Η απόφαση αυτή δεν παραβιάζει καμία ελευθερία, αλλά αντίθετα υπερασπίζεται και διασφαλίζει τις ελευθερίες όλης της κοινωνίας και προσδιορίζει πώς μπορεί κάποιος να τις σέβεται».

Αυτό δήλωσε από το βήμα της Βουλής ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ Μανώλης Μπεντενιώτης, απαντώντας στις καταγγελίες του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου της ΝΔ Κώστα Μαρκόπουλου.

Και ο κ. Μπεντενιώτης, αφού έκανε λόγο για σύγχυση του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου της ΝΔ, πρόσθεσε:

«Η κυβέρνηση υπηρετεί την ευνομούμενη πολιτεία και διασφαλίζει τα συμφέροντα της κοινωνίας. Είναι αναφαίρετο δικαίωμα η διεκδίκηση δικαιωμάτων, όμως αυτές οι κινητοποιήσεις και απεργίες δεν μπορεί να υπονομεύουν τα συμφέροντα του συνόλου της κοινωνίας».




newsit.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...