ΤΗΣ ΦΥΛΑΚΗΣ ΤΑ ΣΙΔΕΡΑ...ΑΚΥΡΩΣΕ ΤΑΞΙΔΙ ΣΤΗΝ ΕΛΒΕΤΙΑ Ο ΜΠΟΥΣ ΥΠΟ ΤΟΝ ΦΟΒΟ ΤΗΣ ΣΥΛΛΗΨΗΣ!!!

 

Την ικανοποίηση τους εξέφρασαν οργανώσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων για την ακύρωση του ταξιδιού του πρώην προέδρου των ΗΠΑ Τζορτζ Μπους στην Ελβετία. Ο Μπους σε περίπτωση που μετακινηθεί σε άλλη χώρα πέραν των ΗΠΑ κινδυνεύει να συλληφθεί με την κατηγορία του βασανισμού.

Για το λόγο αυτό ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ ακύρωσε τη συμμετοχή του σε ένα γκαλά που οργανώνει ο Eβραίος Κέρεν Χάγιεσοντ στις 12 Φεβρουαρίου στην Ελβετία.

Η πρόεδρος της Διεθνούς Ομοσπονδίας των Συνδέσμων για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα, Κάθριν Γκάλαχερ, δήλωσε: "Το εύρος της Συνθήκης κατά των βασανιστηρίων είναι μεγάλο και ο φάκελος εναντίον του κ. Μπους είναι έτοιμος ...και τον περιμένει όπου και εάν μετακινηθεί".

Ήδη «δυο θύματα βασανιστηρίων» στην Ελβετία έχουν καταθέσει αγωγές κατά του Τζορτζ Μπους σε περίπτωση που επισκεφθεί την χώρα τους.

Η Παγκόσμια Οργάνωση κατά των βασανιστηρίων ζήτησε από την Ελβετία να αρχίσει ποινική έρευνα κατά του πρώην προέδρου των ΗΠΑ για παραβίαση της Συνθήκης των Ηνωμένων Εθνών κατά των βασανιστηρίων.

ΠΡΕΖΑ TV

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...