ΣΥΓΓΝΩΜΗ ΠΟΥ ΣΑΣ ΣΚΟΤΩΣΑΜΕ....

Κατά λάθος πυρά ελικοπτέρου του ΝΑΤΟ 
 Πέντε άμαχοι, μεταξύ τους δύο παιδιά, σκοτώθηκαν τις πρώτες πρωινές ώρες σήμερα από πυρά ελικοπτέρου του ΝΑΤΟ στο βορειοανατολικό Αφγανιστάν, όταν κατά λάθος οι χειριστές του θεώρησαν ότι επρόκειτο για αντάρτες.
 Η επιδρομή πραγματοποιήθηκε καθώς οι άμαχοι πήγαιναν για κυνήγι σε βουνό στην περιοχή Αλα Σάι της επαρχίας Καπίσα, δήλωσε ο κοινοτάρχης Μουλάς Μοχάμαντ Ομαρί και επειδή κράταγαν κυνηγετικά όπλα θεωρήθηκαν αντάρτες και δέχτηκαν πυρά. Στους νεκρούς περιλαμβάνεται ένας πατέρας, ο 12χρονος γιός του και ο 13χρονος ανιψιός του.
 «Η κυβέρνηση έχει απαγορεύσει το κυνήγι στην περιοχή λόγω της παρουσίας εχθρών, αλλά αυτές οι οικογένειες είναι πολύ φτωχές. Έχουν μήνες να τραφούν με κρέας, συνεπώς δεν μπορώ να τούς επιρρίψω ευθύνη», πρόσθεσε ο Ομαρί.
 Παράλληλα τουλάχιστον 24 άνθρωποι τραυματίστηκαν σε επίθεση αυτοκτονίας που σημειώθηκε σήμερα στην περιοχή Σπιν Μπόλντακ, στο νότιο Αφγανιστάν, στη μεθόριο με το Πακιστάν, ανακοίνωσε αξιωματικός της αστυνομίας, σύμφωνα με έναν πρώτο απολογισμό.
 Ο καμικάζι οδηγούσε παγιδευμένο αυτοκίνητο και ανατινάχτηκε στο κέντρο της πόλης και ανάμεσα στα θύματα είναι 16 άμαχοι, έξι μέλη της αφγανικής υπηρεσίας πληροφοριών και δύο πράκτορες της αστυνομίας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...