Δίωξη κατά του Α. Βγενόπουλου




Εισαγγελική δίωξη για Βγενόπουλο 
Σε δίωξη κατά του Α. Βγενόπουλου προχωρά ο εισαγγελέας εφετών, Π. Στραγάλης. Ο εισαγγελέας παρήγγειλε τη δίωξη εις βάρος του ισχυρού άνδρα της Marfin, για απόπειρα εκβιασμού του Ερρίκου Ντυνάν.
 Στέλιος Μπαμιατζής Δημοσιεύτηκε: NEWS 247.GR
Παραγγελία για την άσκηση ποινικής δίωξης κατά του Ανδρέα Βγενόπουλου, ως νομίμου εκπροσώπου της τράπεζας Marfin για το αδίκημα της "απόπειρας εκβίασης" του ιδρύματος "Ερρίκος Ντυνάν", απέστειλε στην Εισαγγελία Πρωτοδικών, με διάταξή, του ο Εισαγγελέας Εφετών Αθηνών Παντελής Στραγάλης.
 Η δίωξη δεν αφορά αποκλειστικά τον Α. Βγενόπουλο αλλά θα στραφεί και κατά παντός άλλου υπευθύνου, ενώ ..
με την εισαγγελική διάταξη, ζητείται να διερευνηθεί εάν η τράπεζα έχει διαπράξει το αδίκημα της απιστίας.
 Η υπόθεση ήρθε στη Δικαιοσύνη μετά τη μήνυση για εκβίαση, αθέμιτο ανταγωνισμό και απιστία που είχε καταθέσει το κοινωφελές ίδρυμα "Ερρίκος Ντυνάν", μέσω του προέδρου του Ανδρέα Μαρτίνη, κατά της Marfin Bank. Σύμφωνα με το ίδρυμα, "η μήνυση αναφέρεται στην καταχρηστική καταγγελία από τη Marfin των δανειακών συμβάσεων του "Ερρίκος Ντυνάν", αμέσως μετά τη συνεργασία του Ιδρύματος με τη ΓΑΙΑ ΑΕ, χωρίς να υπάρχει ουσιαστικός συμβατικός λόγος και παρά την υπερπολλαπλάσια εξασφάλιση της τράπεζας, με εμπράγματες ασφάλειες, ενεχυριάσεις και εκχωρήσεις απαιτήσεων κλπ".
 Το ίδρυμα επίσης είχε αναφερθεί σε αθέμιτο ανταγωνισμό από την πλευρά της τράπεζας με σκοπό «να διατηρηθεί το ολιγοπώλιο των μαιευτηρίων, που ανήκουν στον όμιλο συμφερόντων της» αλλά και για προσβολή του νομικού προσώπου του κοινωφελούς ιδρύματος.
 Με αφορμή τη μήνυση διενεργήθηκε προκαταρκτική εξέταση από Εισαγγελέα Πρωτοδικών, ο οποίος έκρινε ότι δεν στοιχειοθετούνται τα αδικήματα και ζήτησε να τεθεί η μήνυση στο αρχείο. Ο Εισαγγελέας Εφετών Παντελής Στραγάλης ωστόσο δεν συμφωνεί με την κρίση του συναδέλφου του Εισαγγελέα Πρωτοδικών για αρχειοθέτηση της δικογραφίας και κρίνει ότι για την υπόθεση πρέπει να ασκηθεί ποινική δίωξη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...