Μαιευτήριο «Έλενα»:Δεν μπορούν να γεννήσουν λόγω… απεργίας!

ΕΛΛΑΔΑ Η ΧΩΡΑ ΤΟΥ ΠΡΑΣΙΝΟΥ ΗΛΙΟΥ!!!
Δεν μπορούν να γεννήσουν λόγω… απεργίας!
Αδιανόητα σκηνικά εκτυλίσσονται από το πρωί στο μαιευτήριο «Έλενα», με ετοιμόγεννες γυναίκες να μένουν με τους πόνους λόγω της απεργίας των αναισθησιολόγων του νοσοκομείου.
 Σύμφωνα με καταγγελία που έγινε στο Newsbeast.gr, μία γυναίκα έφτασε στο μαιευτήριο το πρωί για να γεννήσει με καισαρική κατόπιν συνεννόησης με τον γιατρό της. Τοποθετήθηκε νωρίς στο δωμάτιο τοκετού και περίμενε με τις ώρες, μέχρι νωρίς το απόγευμα, χωρίς να γνωρίζει τι συμβαίνει και πού οφείλεται η καθυστέρηση, αφού κανείς δεν ενημέρωνε την ίδια αλλά και άλλες γυναίκες που είχαν στο μεταξύ κάνει εισαγωγή.

 Έως το απόγευμα βρίσκονταν τουλάχιστον δέκα γυναίκες στα δωμάτια τοκετού, οι οποίες περίμεναν να φέρουν στον κόσμο τα παιδιά τους. Κάποιες υπέφεραν από τους πόνους, άλλες είχαν ταραχθεί από την πολύωρη αναμονή και την ταλαιπωρία. Η κατάσταση έφτασε στο απροχώρητο με αποτέλεσμα ένας από τους γιατρούς του μαιευτηρίου να καταφύγει στον διοικητή, ενημερώνοντάς τον πως το πρόγραμμα των χειρουργείων δεν προχωρά και πως υπάρχουν γυναίκες στην… αναμονή για τον τοκετό!
 Αφού είδε ο ίδιος με τα μάτια του την απαράδεκτη κατάσταση, ο διοικητής πήρε την κατάσταση στα χέρια του και κάλεσε τους απεργούς αναισθησιολόγους να επιστρέψουν στις θέσεις τους, καθώς δεν επρόκειτο για περιστατικά που θα μπορούσαν να περιμένουν ή καταστάσεις που θα μπορούσαν εύκολα να ελεγχθούν εάν η αναμονή συνεχιζόταν.
 Ακόμα και τότε δεν επέστρεψαν όλοι οι αναισθησιολόγοι, σύμφωνα με την καταγγελία συγγενούς στο newsbeast.gr, αλλά μερικοί, ούτως ώστε να προχωρήσουν τα έκτακτα περιστατικά και κάποιες χειρουργικές επεμβάσεις.
 Το απίστευτο είναι πως αφού εξυπηρετήθηκαν τα περιστατικά αυτά, γυναικών που περίμεναν από το πρωί να γεννήσουν- και όπως όλοι μπορούμε να καταλάβουμε, η γέννα δεν είναι μια διαδικασία που μπορεί να περιμένει πότε θα δεήσουν να επιστρέψουν στα πόστα τους οι απεργοί, λέει ο καταγγέλλων- οι αναισθησιολόγοι έσβησαν τα φώτα του χειρουργείου κι έφυγαν (!) αφήνοντας τις υπόλοιπες γυναίκες, που δεν χαρακτηρίστηκαν επείγοντα περιστατικά, να περιμένουν μη γνωρίζοντας τι επρόκειτο τελικά να γίνει.
 Με όλες τις καθυστερήσεις και τον επαναπρογραμματισμό που έγινε σχεδόν δια της βίας, υπάρχει τουλάχιστον μία νεαρή γυναίκα που εκτός του ότι πέρασε όλη αυτή την ταραχή- λες και η αγωνία ενόψει του τοκετού δεν είναι αρκετή- βρίσκεται από το πρωί με ορό και θα έπρεπε να περιμένει για να γεννήσει στις 11 το βράδυ!
 Τελικά όσες μπορούσαν να… περιμένουν, μεταφέρθηκαν στα δωμάτιά τους για τη νύχτα και αναμένεται να γεννήσουν αύριο (θεού θέλοντος και απεργού επιτρέποντος…) «Είναι πολλά αυτά που έχουν ειπωθεί για το δίκαιο ή άδικο των κινητοποιήσεων στον κλάδο της υγείας», λέει ο καταγγέλλων στο newsbeast.gr. «Αλλά είναι τουλάχιστον απάνθρωπο- αν όχι ανήθικο- οι λειτουργοί του κλάδου, όπως οι αναισθησιολόγοι, να δείχνουν τόση έλλειψη ευαισθησίας, συνέπειας και επαγγελματισμού σε μία τόσο ευαίσθητη αλλά και λεπτή διαδικασία, όπως είναι ο τοκετός.
Αν η ζωή κάποιας μητέρας ή κάποιου αγέννητου ή νεογέννητου παιδιού κινδύνευε σήμερα, τι θα λέγαμε αύριο; Αυτό είναι το ΕΣΥ; Απαράδεκτο!»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...