ΧΩΡΙΣ ΠΑΡΟΝ ΚΑΙ ΜΕΛΛΟΝ...ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΠΟΥ ΜΑΣ ΦΕΡΑΤΕ ΤΟΝ ΣΟΣΙΑΛΙΣΜΟ

Ανεργία 39% στους νέους έως 24 ετών!
 «Σαρώνει» τους νέους η ανεργία. Οι τέσσερις στους δέκα αδυνατούν να βρουν δουλειά, καθώς η ανεργία εν μέσω κρίσης λαμβάνει πλέον εφιαλτικές διαστάσεις.
 Οπως προκύπτει από τα. στοιχεία της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής (ΕΛΣΤΑΤ), στους νέους έως και 24 ετών το ποσοστό ανεργίας έφθασε τον Δεκέμβριο στο 39%, δέκα μονάδες υψηλότερα σε σχέση με τον ίδιο μήνα του 2009. Στις ηλικίες μεταξύ 25 και 34 ετών η ανεργία φθάνει το 21%. Μήνα με τον μήνα στις στρατιές των ανέργων προστίθενται δεκάδες χιλιάδες άτομα. Πιο αναλυτικά, τον Δεκέμβριο το γενικό ποσοστό ανεργίας «πέταξε» στο 14,8%, το οποίο αποτελεί αρνητικό ρεκόρ από το 2004 που οι αρχές καταγράφουν την ανεργία σε μηνιαία βάση. 
 Μέσα σε έναν χρόνο (Δεκέμβριος 2009 - Δεκέμβριος 2010) ο αριθμός των ανέργων αυξήθηκε κατά 228.535 άτομα ή 45,2%, ενώ μέσα σε μόνο έναν μήνα, σε σχέση δηλαδή με τον Νοέμβριο του 2010, σημείωσε άνοδο κατά 41.068 άτομα. Ο συνολικός αριθμός των ανέργων υπολογίζεται πλέον σε 733.645 άτομα και διατυπώνονται προβλέψεις πως μέσα στο τρέχον έτος μπορεί να προσεγγίσουν το 1 εκατομμύριο.
 Κι αυτό καθώς και το 2011 η ελληνική οικονομία θα παραμείνει σε καθεστώς βαθιάς ύφεσης. Για φέτος το οικονομικό επιτελείο προβλέπει ότι το γενικό ποσοστό ανεργίας θα διαμορφωθεί στο 14,5%. Η πραγματική... Πάντως, η ΓΣΕΕ σε χθεσινή της ανακοίνωση υποστηρίζει πως «η πραγματική ανεργία είναι σημαντικά υψηλότερη από τη στατιστική ανεργία». Καλεί δε την κυβέρνηση να εφαρμόσει νέο μοντέλο οικονομικής πολιτικής, το οποίο «δεν θα γεννάει ανεργία, φτώχεια και εξαθλίωση, αλλά ανάπτυξη, απασχόληση και κοινωνική συνοχή 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...