ΠΟΛΙΤΙΣΜΕΝΗ ΕΥΡΩΠΗ!!ΜΟΝΟ ....ΑΝΘΡΩΠΙΣΤΙΚΟΙ ΒΟΜΒΑΡΔΙΣΜΟΙ

 Τραγωδία με εκατοντάδες μετανάστες ναυαγούς 

Τα πτώματα 15 μεταναστών εντοπίστηκαν ανοιχτά των ακτών της Λαμπεντούζα. Περίπου 150 μετανάστες εκφράζονται φόβοι ότι πνίγηκαν όταν ένα πλοιάριο, ναυάγησε κοντά στις ακτές της ιταλικής νήσου Λαμπεντούζα
Οι προσπάθειες εντοπισμού και διάσωσης των μεταναστών, στις οποίες μετέχουν τρία σκάφη της ιταλικής ακτοφυλακής, ένα ελικόπτερο και ένα αεροσκάφος από τη Μάλτα, παρεμποδίζονται από τους ισχυρούς ανέμους που πνέουν στην περιοχή και από την τρικυμιώδη θάλασσα. Το ναυάγιο σημειώθηκε στις 04:00 τοπική ώρα 40 μίλια νοτίως της Λαμπεντούζα.
 Τα πτώματα 15 μεταναστών εντοπίστηκαν ανοιχτά των ακτών της Λαμπεντούζα, σύμφωνα με αξιωματούχο. Περίπου 150 μετανάστες εκφράζονται φόβοι ότι πνίγηκαν σήμερα όταν ένα πλοιάριο, το οποίο θεωρείται ότι μετέφερε περί τους 200 ανθρώπους από την Τυνησία, ναυάγησε κοντά στις ακτές της ιταλικής νήσου Λαμπεντούζα, μετέδωσε το ιταλικό πρακτορείο ειδήσεων Ansa. Σύμφωνα με τις αρχές, μέχρι στιγμής έχουν διασωθεί μόλις 47 άνθρωποι. 
Οι προσπάθειες εντοπισμού και διάσωσης των μεταναστών, στις οποίες μετέχουν τρία σκάφη της ιταλικής ακτοφυλακής, ένα ελικόπτερο και ένα αεροσκάφος από τη Μάλτα, παρεμποδίζονται από τους ισχυρούς ανέμους που πνέουν στην περιοχή και από την τρικυμιώδη θάλασσα. Το ναυάγιο σημειώθηκε στις 04:00 τοπική ώρα (05:00 ώρα Ελλάδος) 40 μίλια νοτίως της Λαμπεντούζα. Οι αρχές της Βαλέτα έλαβαν σήμα κινδύνου που εξέπεμψε μέσω δορυφορικού τηλεφώνου το πλοιάριο και ειδοποίησαν τις ιταλικές αρχές. 
Το Πολεμικό Ναυτικό της Μάλτας ανακοίνωσε ότι δεν είναι σε θέση να επέμβει. Χιλιάδες παράνομοι μετανάστες από τη βόρεια Αφρική έχουν μεταβεί στη νότια Ιταλία από τις αρχές του χρόνου- οι περισσότεροι από τους οποίους στη νήσο Λαμπεντούζα- που απέχει περίπου 150 χιλιόμετρα από τις ακτές της Τυνησίας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...